Menu
Embed:

Accident groaznic cu implicarea a trei autocamioane la Soroca. Două tiruri au luat foc în urma coliziunii violente, iar un șofer a ars de viu

Accident cumplit, urmat de o deflagrație puternică, pe traseul Chișinău-Soroca, lângă satul Racovăț. Un șofer, în vârstă de 32 de ani, a ars de viu, iar altul, de 58 de ani, a ajuns, noaptea trecută, la spital, după ce trei camioane, care s-au ciocnit violent, au luat foc și au fost făcute scrum. La fața locului au intervenit polițiștii, pompierii și câteva echipaje medicale. Imaginile video din momentul impactului, au fost filmate de camera de bord a unuia dintre TIR-urile implicate în accident. Vă atenționăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Înainte de impactul fatal, doi dintre șoferii implicați în accident discutau între ei, printr-o stație radio, despre faptul că un alt conducător auto, care la fel era la volanul unui TIR, încearcă să iasă la depășire. În acest moment, se vede cum un camion trece cu viteză pe banda alăturată. Discuția a fost înregistrată de camera de bord dintr-un camion. În imagini se vede și o mașină cu girofar care staționează pe acostament.

"- Aiștea îs „pogranicinișii”. Davai Sașa întrece-mă. Davai Sașa dăi gaz.
– Da mergi că văd că aici e „splașnaia” mergi mai până încolo. El cu încărcatul la deal el pe mine mă întrece. Davai aicia că e „vtaroi read” dăi gaz."

Impactul fatal, în care au fost implicate trei camioane, toate cuprinse de flăcări, s-a produs în aproximativ 30 de secunde. Alt TIR, al patrulea, a evitat ciocnirea .
După dezastrul de pe pe traseul Chișinău-Soroca, la locul accidentului s-au adunat mai multe persoane.

"La răscruce, la Racovăț, trei furi … E strașnic aici. Toate trei ard. Una e acolo, iaca, o stinge acum iar. Au stins, dar s-a aprins înapoi. Din asta în genere nu a rămas nimic."

Potrivit poliției, un șofer în vârstă de 32 de ani, <>se deplasa din Chișinău spre Soroca, iar la intersecția cu satul Racovăț nu s-a asigurat și a depășit un alt camion, la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, din orașul Tighina. În timpul depășirii, pe contrasens, se deplasa, regulamentar, cel de-al treilea camion cu remorcă, condus de un bărbat de 58 de ani, locuitor al satului Chișcăreni, raionul Sîngerei. Primul autovehicul a intrat frontal în cel care venea din sens opus și i-a distrus rezervorul de combustibil. În urma impactului, ambele camioane au luat foc, iar al treilea a fost aruncat în afara carosabilului.<> Șoferul care a efectuat depășirea a ars în camion, iar cel care circula regulamentar a fost scos din flăcări de către un echipaj al poliției de frontieră, care se afla în preajmă și l-a transportat la spital cu diverse traumatisme. Poliția de frontieră a anunțat că salvatorii sunt comisarul Andrian Șoimu și agentul-șef principal Leonid Tcaci, care veneau dintr-o misiune de serviciu și au fost martorii accidentului. Aceștia au auzit strigătele de ajutor ale șoferului și au mers să îl salveze. Ei nu au suferit traumatisme sau arsuri, dar s-au ales cu uniformele de serviciu și echipamentul din dotare deteriorate.

O femeie, care se afla într-o mașină, și a fost martorul cumplitului accident, a scris, pe facebook, că a auzit o bubuitură și s-a întors din drum să vadă dacă cineva are nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta mai susține că șoferul unuia dintre camioane tot încerca să iasă la depășire. Femeia mai spune că în urma celor trei TIR-uri se deplasa o mașină de patrulare, dar care nu s-a grăbit să îi oprească pe conducătorii auto.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili cauzele tragediei. În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 59 situații de risc.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.