Menu

PRO MOLDOVA a depus o moțiune simplă împotriva politicilor guvernamentale în domeniul sănătății

Embed:

Deputații Grupului parlamentar PRO MOLDOVA invocă un management defectuos al crizei pandemice provocate de COVID-19, care a generat un număr mare de infectări și decese și cer schimbarea ministrului Sănătății pe unul de profesie medic. PRO MOLDOVA a depus o moțiune simplă împotriva politicilor guvernamentale în domeniul sănătății.

Autorii documentului cer separarea domeniului sănătății, de cel al protecției sociale.


''Politicile în domeniul sănătății publice au eșuat, trebuie să constatăm cu regret. Iar greșeala guvernării și a responsabililor în domeniu continua să ne coste vieți pierdute și sute de cazuri zilnice.Pacienții care se tratează la domiciliu nu beneficiază de tratamente gratuite. Iar pentru cei internați nu este clar dacă sunt stocuri de medicamente specifice. ''


Autorii moțiunii mai acuză responsabilii din sănătate că nu au oferit echipament de protecție suficient angajaților din domeniul medical. De asemenea, PRO MOLDOVA cere testarea în masă a angajaților din spitale.


În replică, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spune că gestionarea crizei pandemice nu trebuie pusă doar pe umerii managerilor din sănătate, iar responsabile de situația epidemiologică din țară se fac mai multe instituții.


'' Pandemia COVID-19 nu este doar o criză medicală, dar și una socială și economică, iar cei care atacă astăzi ministerul, știu foarte bine în ce stare este sistemul de sănătate și problemele cu care se confruntă acesta. Sănătatea populației este o responsabilitate a tuturor, a Guvernului, Parlamentului, a autorităților publice centrale și locale. ''


Moțiunea simplă împotriva politicilor în domeniul sănătății a fost semnată de 22 de deputați. Potrivit regulamentului Parlamentului, data examinării moțiunii în plen urmează să fie decisă la Biroul Permanent în cel mult 14 zile.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.