Menu

Încă o formațiune pe scena politică! "PRO MOLDOVA" este de astăzi, oficial, partid poziționat pe eșicherul de centru-dreapta

Embed:

PRO MOLDOVA este de astăzi oficial partid politic. Anunțul despre înregistrarea formațiunii a fost făcut de președintele partidului Andrian Candu, într-o conferință de presă. Fostul democrat spune că partidul se poziționează pe centru-dreapta și are misiunea de a reabilita valorile democratice.


Congresul de constituire al partidului a avut loc încă la începutul lunii iunie. Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu a declarat că formațiunea a fost constituită în contextul unei crize morale, economice și sanitare din țară.


"Țara este administrată de persoane fără verticalitate, fără viziune și în interesul unui singur personaj. Guvernul și Parlamentul au fost transformate în instrumente de luptă politică, fiind excluse din procesul de luare a deciziilor. Republica Moldova a ajuns în izolare internațională. Partidul Politic PRO MOLDOVA unește energia oamenilor liberi care cred în necesitatea unei noi Republici."


Am solicitat un comentariu din partea serviciului de presă al Parlamentului la acuzațiile PRO MOLDOVA, dar, deocamdată, nu am primit niciun răspuns. În schimb consilierul premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, i-a replicat lui Andrian Candu că acum când țara trece prin epidemia cauzată de noul tip de coronavirus, ar fi cazul ca politicul să se unească pentru depășirea crizei.


Andrian Candu a mai declarat în cadrul conferinței de presă că nu s-a luat, încă, o decizie dacă partidul va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă.


"În timpul cel mai apropiat vom lua o astfel de decizie în cadrul echipei și vom anunța. În perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020, PRO MOLDOVA va avea o poziție pragmatică care să ofere țării șansa pentru o nouă republică."

Parlamentarul spune că formațiunea pe care o conduce se va implica activ în viața politică a țării.


"Fără PRO MOLDOVA, de azi înainte, nu se va realiza nimic legat de viața politică
din Moldova. Nu ne referim la numărul de deputați, dar la expertiza și experiența colegilor din diferite domenii."


Pentru constituirea partidului au fost colectate 6000 de semnături și au fost create 23 de organizații teritoriale. PRO MOLDOVA s-a format în luna februarie, după ce mai mulți democrați au părăsit fracțiunea PDM, fiind nemulțumiți de alianța cu PSRM. Formațiunea numără, în prezent, 14 deputați în Parlament.


© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.