Menu

Procuratura Anticorupție nu va iniția urmărirea penală în cazul înregistrării video în care președintele țării Igor Dodon primește o pungă

Embed:

Procuratura Anticorupție nu va iniția urmărirea penală în cazul înregistrării video în care președintele țării Igor Dodon primește o pungă, care potrivit deputatului Iurie Reniță ar conține bani.
Oamenii legii motivează decizia prin faptul că acțiunile protagoniștilor din filmuleț nu conțin elemente ale vreunei infracțiuni. Decizia este cu drept de atac.

 Procurorii au inițiat investigațiile în baza denunțurilor depuse de către președintele Platformei DA, Andrei Năstase, și deputatului Iurie Reniță. Potrivit Procuraturii Anticorupție, în cadrul procesului penal, nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, dar nici cine a realizat înregistrarea video, element determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale. Procurorii precizează că au examinat și secvențele video în care Igor Dodon recunoaște că îi trimite notițe lui Vladimir Putin despre situația politică din țară, imagini prezentate la  începutul lunii iunie de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp care au reclamat acțiuni ilegale ale șefului statului. Procuratura a analizat și scrisoarea anonimă cu așa-zisele ”chitanțe” pentru bani, însă nici în aceste sesizări nu au fost identificate elemente ale vreunei infracțiuni, spun oamenii legii. Procurorii neagă afirmațiile deputatului Lilian Carp, potrivit căruia, Procuratura Anticorupție ar fi deținut de mai mult timp un stick cu aceste înregistrări video. La mijlocul lunii mai, deputatul Iurie Reniță a publicat o înregistrare video, care, potrivit lui, ar dovedi implicarea președintelui Igor Dodon în finanțarea ilegală a PSRM. Din imagini se vede cum șeful statului primește o sacoșă neagră în care, potrivit lui Reniță, s-ar afla sume mari de bani. În replică, președintele a declarat atunci că imaginile ar fi fost trucate, iar afirmațiile sale - scoase din context.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.