Menu

Protest la Procuratura Generală! Membrii PAS nemulțumiți că dosarul penal în cazul înregistrării video în care președintele țării Igor Dodon primește o pungă a fost clasat

Embed:

Membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate au protestat în această dimineață în fața sediului Procuraturii Generale. Asta după ce instanța a dispus, ieri, neînceperea urmăririi penale în cazul înregistrării video, în care președintele țării, Igor Dodon, primește o pungă, în care, potrivit deputatului Iurie Reniță, ar fi fost bani. În fața protestatarilor nu a ieșit nimeni, însă, mai târziu, Procuratura a remis un comunicat, în care precizează că instituția va adopta soluții doar în baza legii, indiferent de presiunile unelor forțe politice.


Protestul a durat aproape jumătate de oră. Membrii și simpatizanții PAS au stat pe scările Procuraturii Generale, ținând în mâini pungi negre, pe care erau lipite foi cu diverse mesaje.


"Asta înseamnă mare bătaie de joc din partea procurorului general, față de acets popor care a fost furat ani de zile. Ne întrebăm de ce Stoianoglo a aplicat la funcția de procuror general dacă nu avea intenția să facă ordine".


Ieri, într-un comunicat de presă, Procuratura Anticorupție anunța că în cadrul procesului penal, pornit în acest caz, nu s-a putut stabili conținutul sacoșei primite de către președintele țării și nici autorul înregistrării video, element determinant în urmărirea penală și înaintarea unei acuzații penale. Motivarea este însă pusă la îndoială de membrii PAS.


"Nu poți să demonstrezi apriori că nu există fapta , atunci când ai un videoclip, în care evident se transmite ceva în pungă, și mai mult decât atât se vorbește despre salarii. Noi nu achităm salariile cu căpșună sau cartof ."

Într-un comunicat de presă,reprezentanții Procuraturii au anunțat că apreciază orice punct de vedere sau manifestație care se desfășoară civilizat, democratic și pașnic.Însă atunci când unele formațiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică, acest lucru nu poate fi luat în serios, se arată în comunicat.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.