Menu

Deputatul Ștefan Gațcan a părăsit rândurile socialiștilor și s-a alăturat grupului parlamentar PRO MOLDOVA

Embed:

Deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, a părăsit rândurile socialiștilor și s-a alăturat grupului parlamentar PRO MOLDOVA. Anunțul a fost făcut chiar de către Gațcan pe pagina sa de Facebook. Acesta este primul parlamentar socialist care părăsește fracțiunea și, astfel, lasă coaliția formată din PSRM-PDM cu 49 de deputați din necesarul de 51, cât reprezintă majoritatea parlamentară. În cadrul unei conferințe de presă, pe care au susținut-o în aceată dimineață, socialiștii i-au cerut lui Gațcan să renunțe la mandatul de deputat.

În postarea sa pe facebook, Ștefan Gațcan a menționat că, în cele trei luni de când este deputat, nu poate să-și respecte promisiunile făcute în fața alegătorilor alături de echipa PSRM. Asta deoarece, în plină pandemie de COVID și criză fără precedent, sistemul medical se confruntă cu o lipsă totală de progres și a măsurilor eficiente pentru salvarea sistemului sanitar. Gațcan și-a exprimat regretul că vocile multor specialiști veritabili nu sunt auzite și că a ajuns să-i fie rușine să-și privească în ochi colegii de breaslă. Parlamentarul mai spune că actuala coaliție de guvernare nu gestionează eficient criza pandemică. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a avut șansa să rezolve problemele oamenilor, dar luptele politice, greșelile de management și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 l-au determinat să de detașeze de echipă, a mai scris Gațcan. Anticipând reacțiile negative la decizia de a părăsi fracțiunea parlamentară a PSRM, Ștefan Gațcan a scris că este conștient de toată mizeria, atacurile, falsurile și minciunile care vor curge la adresa lui. Cu toate acestea, Gațcan susține că rămâne ferm pe poziții, nu va ceda presiunilor, amenințărilor și este fidel convingerilor sale și față de alegătorii din circumscripția Hîncești. La rândul lor, socialiștii îl acuză pe Ștefan Gațcan de trădare și spun că acesta nu mai are ce căuta în Parlament.Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că Gațcan a aderat la PRO MOLDOVA în schimbul unei sume mari de bani, motiv pentru care a depus un denunț la Procuratura Generală. Potrivit lui Furculiță, la sugestia procurorilor, pentru a păstra secretul anchetei, conținutul denunțului nu poate fi făcut public, deocamdată.

"Domnule Gațcan, dacă în dumneavoastră mai este măcar un pic de bun simț trebuie să depuneți mandatul și să plecați din Parlamentul Republicii Moldova. Partidul Socialiștilor declară război acestor trădători, acestor persoane corupte și va face tot posibilul ca acest Parlament să fie dizolvat."

La scurt timp, într-un briefing de presă, Ștefan Gațcan a respins categoric toate acuzațiile socialiștilor.

"Este o decizie a mea personală, nu este influențată de nimeni. Este o decizie care este motivată din punct de vedere a situației care există astăzi în societatea noastră. În trei luni de zile, aflându-mă în Parlament, am înțeles foarte multe lucruri, inclusiv problemele din sistemul sanitar."

Între timp, pe rețele de socializare au apărut imagini video cu o femeie și un tânăr care depun o coroană de flori la poarta clinicii private a lui Ștefan Gațcan. Secvența video a stârnit revoltă în rândul internauților, care au spus că gestul întrece limita bunului simț, mai ales, că este vorba de o maternitate.

Tot astăzi, mai mulți deputați socialiști și susținători ai PSRM au organizat un protest în fața aceleiași clinici, unde sunt internate femei gravide și nou-născuți. Manifestanții i-au cerut repetat lui Gațcan să renunțe la madatul de deputat.

Iar PRO MOLDOVA i-a urat lui Ștefan Gațcan bun venit în echipă. De asemenea,reprezentații grupului parlamentar condamnă comportamentul conducerii Partidului Socialiștilor și îl califică profund anti-democratic, care utilizează justiția pe post de bâtă politică pentru înfricoșarea celor care nu sunt de acord cu metodele lor de administrare a statului. Prin urmare, PRO MOLDOVA solicită instituțiilor de drept și justiției să acționeze în strictă conformitate cu legislația. Ștefan Gațcan a câștigat mandatul de deputat din partea Partidului Socialiștilor în circumscripția 38, la alegerile parlamentare noi din 15 martie. În urma plecării acestuia din fracțiunea parlamentară a socialiștilor, coaliția formată din PSRM-PDM a rămas cu 49 de deputați din necesarul de 51, cât reprezintă majoritatea parlamentară.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.