Menu
Embed:

Separatiștii transnistreni continuă dezmățul. Doi polițiști ai IP Dubăsari, reținuți de pretinșii milițieni de la Tiraspol

Doi polițiști ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari au fost reținuți în această după amiază de miliția transnistreană.
Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de șeful SPIA, Ion Mămăligă, dar și de ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Unificate de Control, polițiștii au fost opriți în trafic de reprezentanți ai "mgb"- ului pe drumul dintre Doroțcaia și Grigoriopol. Ulterior, ei au fost duși cu forța la sediul din Grigoriopol al acestei structuri. Deocamdată nu este clar ce anume făceau oamenii legii acolo și dacă se aflau în timpul orelor de muncă. Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco, susține că șeful Poliției din Dubăsari a plecat în regiunea transnistreană pentru a se informa despre acest incident. Iar Copreședintele Comisiei Unificate de Control, Ion Solonenco, a precizat pentru postul nostru de televiziune că a luat act de acest incident și a înștiințat reprezentanții OSCE și ai Ucrainei din cadrul Comisiei. Solonenco a mai spus că, în prezent, autoritățile depun eforturi pentru eliberarea cât mai urgentă a celor doi oameni ai legii. Comisia Unificată de Control condamnă aceste acțiuni și precizează că Tiraspolul sfidează totalmente atât actele operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru, cât și drepturile fundamentale ale omului. Delegația a mai cerut clarificarea cazului și eliberarea necondiționată a polițiștilor. Deocamdată nu cunoaștem dacă s-a reușit eliberarea oamenilor legii.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.