Menu
Embed:

Deputații PAS acuză administrația Centrului de Stat pentru Testarea și Omologarea Produselor că ar activa ilegal

Acuzații dure la adresa administrației Centrului de Stat pentru Testarea și Omologarea Produselor. Mai mulți deputați din fracțiunea PAS susțin că instituția ar activa ilegal. Mai mult ca atât, aleșii poporului spun că Centrul, care se ocupă de aprobarea produselor de uz fitosanitar, ar percepe de la agenții economici taxe ilegale pentru analizele de laborator. Conducerea instituției neagă acuzațiile.

Deputații fracțiunii PAS spun că, potrivit unei legi care a intrat deja în vigoare, Centrul de Stat pentru Testarea și Omologarea Produselor urma să fie lichidat încă în ianuarie 2019, iar atribuțiile acestuia urmau să fie preluate de Laboratorul Central Fitosanitar de Stat. Acest lucru însă nu a mai avut loc, susține Vladimir Bolea.

"Este lichidată, ea nu există, ea percepe taxe pentru analize de laborator de la agenții economici importatori, din punctul meu de vedere, ilegal, dintr-un simplu motiv că ei nu vor să își micșoreze salariile, extrem de mari de ordinul zecilor de mii de lei."

Deputații PAS spun că vor sesiza Procuratura Generală în acest caz. La rândul său, vice administratorul Centrului de Stat pentru Testarea și Omologarea Produselor, Nicolai Danilov, a negat că instituția ar fi implicată în acțiuni ilegale și ne-a recomandat să discutăm cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, care se ocupă de gestionarea Centrului.

"Nu se poate de vorbit că respectiva instituție nu acționează în cadrul legal, atâta timp cât nu este iradiată de registrul de stat. Cred că ar trebui să vă adresați la Ministerul Agriculturii, el e fondator, eu doar gestionez în calitate de vice administrator"

Cât despre mărimea salariilor angajaților Centrului de Stat pentru Testarea și Omologarea Produselor, Nicolai Danilov a refuzat să ne spună dacă acestea s-ar ridica la zeci de mii de lei, însă a precizat că sunt în conformitate cu actele normative. La telefon, ministrul Agriculturii, Ion Perju, ne-a declarat că va veni, ulterior, cu o informație oficială despre situația de la Centrul de Stat pentru Testarea și Omologarea Produselor.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.