Menu

Popșoi, învinuit de colegul său Odnostalco de neconcordanțe în declarația de avere și interese

Deputatul PAS Mihai Popșoi ar fi admis lacune și neconcordanțe în declarațiile de avere și interese. Acuzațiile  sunt aduse de deputatul socialist Vladimir Odnostalco care a sesizat Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Generală și Inspectoratul Fiscal de Stat. În replică, Popșoi spune că este un deputat onest, iar PSRM este în criză acută de idei.

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco susține că, în ajunul alegerilor parlamentare de anul trecut, Mihai Popșoi a indicat că are un credit în valoare de 30 de mii de lei, care trebuia plătit în 2019. Dar, după ce a ajuns în Parlament, acest împrumut nu a mai figurat în declarația de avere și interese a acestuia.

Totodată, deputatul socialist susține că, deși mandatul de deputat este incompatibil cu alte funcții remunerate, pe parcursul anului 2019, deputatul PAS a obținut peste 58 de mii de lei și 10 mii de euro de la Fundația Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Ebert, Asociația pentru Politică Externă și Universitatea din Milano. Odnostalco mai scrie că într-o declarație de avere, Mihai Popșoi indică două apartamente, unul cu suprafața de 65 de m.p. pe care l-ar fi dobândit în 2012 și altul de 29 m.p. obținut în 2016. În altă declarație de avere deputatul PAS ar fi menționat că locuințele au fost dobândite în alți ani. Socialistul mai spune că a constatat divergențe și la capitolul bunuri mobile. Înainte de scrutinul din 2019, Popșoi a declarat un automobil în valoare de 98 000 de lei, iar după ce a ajuns deputat, a indicat că același automobil costă 90 000 de mii de lei.

La rândul său, Mihai Popșoi spune că nu a avut câștiguri ilegale și dacă ar fi existat anumite probleme în declarațiile de avere, demult s-ar fi sesizat Autoritatea Națională de Intergritate.

''PSRM este în criză acută de idei. Noi suntem oameni onești, fiecare bănuț l-am câștigat onest. La apartamente, probabil, în 2018 sau 2019 când am depus declarația, probabil, s-a comis o greșeală tehnică. Un apartament e scris că e obținut în 2012 și altul în 2016. Pe când în 2019 probabil e rectificată greșeala și e invers.''


© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.