Menu
Embed:

Primele Știri - 5 August 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Mică și neînsemnată până mai ieri, Moldova a devenit peste noapte cunoscută în toată lumea! Din păcate, într-un context mai puțin favorabilă! Cele aproape 3 mii de tone de nitrat de amoniu, care au produs deflagrațiile de proporții din capitala libaneză, ar fi fost confiscate, acum șase ani, de la bordul unei nave aflată sub pavilion moldovenesc.Între timp, autoritățile de la Beirut au prezentat un bilanț provizoriu al tragediei în care vorbesc despre 113 oameni decedați și aproape 4000 de răniți.

2. Iar doi copii din orașul Rîbnița au trăit spaima vieții lor! Minorii au rămas blocați într-un lift care a luat foc. Salvatorii au avut o misiune complicată!

3. Moldovenii au intrat din nou în gura presei internaționale! De această dată, presa din Italia a realizat un reportaj despre conaționalii noștri care sunt gata să ajungă cu orice preț în peninsulă, în ciuda riscurilor dar și a restricțiilor de circulație impuse din cauza noului coronavirus.

4. Viața trebuie să-și continuie cursul indiferent de pandemie. Este îndemnul secretarului general al ONU care consideră, printre altele, că închiderea școlilor la nivel mondial reprezintă o catastrofă pentru tânăra generație.

5. Între timp, în Moldova, chiar de va fi reluat procesul educațional, nu prea mai are cine să-i învețe carte pe cei mici. Unele școli din țara noastră riscă să se închidă din cauza lipsei profesorilor. În pericol de dispariție este și gimnaziul din satul Caracui, raionul Hîncești.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.