Menu
Embed:

Dorin Chirtoacă cere retragerea soldaților ruși din regiunea transnistreană

Candidatul Blocului Electoral "Unirea" la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă cere retragerea soldaților ruși din regiunea transnistreană. Reacția politicianului vine ca urmare a scandalului diplomatic iscat între Ambasada Federației Ruse și cea a României în Republica Moldova. Declarația a fost făcută la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române din Mana, raionul Orhei.

”Lăsați-ne morții în pace, lăsați soldații morți să odihnească în liniște și luați-vă soldații vii din Transnistria, luați-vă ofițerii FSB care colcăie, de care colcăie sediul PSRM, luați-vă agenții cu nume de cod "Kremlinovici" și plecați cu toții la Moscova. Iar acolo, în liniște faceți un efort și analizați tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 80 de ani.”

Contactată telefonic de postul nostru de televiziune, ofițerul de presă al Partidului Socialiștilor, Irina Astahova ne-a spus că nu comentează declarațiile lui Dorin Chirtoacă.
Scandalul a izbucnit după ce Ambasada României în Republica Moldova a organizat în data de 23 octombrie 2020, la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române de la Mana, raionul Orhei, o serie de activități dedicate Zilei Armatei Române. Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat atunci că memoria eroilor căzuți pentru eliberarea de sub ocupația sovietică trebuie păstrată. Ulterior, Ambasada Federației Ruse la Chișinău a publicat un comunicat de presă în care a calificat declarația lui Ioniță drept una cinică. Tot atunci și PSRM a menționat că cele spuse de ambasadorul României la Chișinău încalcă grav principiile diplomației. În replică, ambasada României a spus că nu se implică într-o polemică lansată în plină campanie electorală.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.