Menu
Embed:

Facilități fiscale pentru bugetari la achitarea taxelor pentru testele la noul coronavirusul

Parlamentul a susținut astăzi, în prima lectură, un proiect de lege care prevede stabilirea unui regim fiscal special pentru plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților la noul coronavirus.

Ministerul finanțelor a propus ca plățile efectuate pentru testarea salariaților la COVID-19 să constituie surse de venituri neimpozabile.
Proiectul de lege mai prevede asigurarea achitării în continuare a indemnizațiilor unice angajaților infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre indemnizația de 16 mii de lei oferită angajaților Agenției Naționale de Sănătate Publică, ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarilor, instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească și cele de asistență medicală primară. Documentul urmează să fie examinat și în a doua lectură.

"Se propune ca plățile efectuate pentru testarea salariaților să constituie surse de venituri neimpozabile. Totodată, se propune ca cheltuielile suportate de angajator pentru efectuarea testelor de laborator să se permită ca deducere în scopuri fiscale. "

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.