Menu
Embed:

Dodon: ”Eu nu exclud că însăși Maia Sandu va iniția, din nou, stabilirea stării de urgență în luna iunie”

Alegerile parlamentare anticipate vor fi amânate, deoarece șeful statului, Maia Sandu, va propune în luna iunie instituirea stării de urgență.
De această părere este liderul socialiștilor, Igor Dodon.
Politicianul susține că la sfârșitul lunii mai numărul cazurilor de Covid-19 ar putea crește până la 2500 pe zi, iar atunci președintele își va da seama de greșeala comisă.


"O să veniți cu inițiativa de stabilire a stării de urgență în Republica Moldova, sub presiunea societății și în cazul acesta se vor amâna din nou alegerile parlamentare anticipate și atunci o să vă aduceți aminte de vorba care eu acum vă o spun "dăi moldoveanului mintea cea de pe urmă". Nu trebuia să vă grăbiți pentru că creați riscuri majore pentru sănătatea cetățenilor, trebuia să acceptați ceea ce am propus noi, alegeri în august, să ne așezăm, să alocăm bani și să mergem înainte".


Dodon a mai declarat că PSRM este pregătit de alegeri, însă acestea trebuiau organizate la începutul toamnei, atunci când numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID ar putea crește semnificativ.


Solicitată să ofere o reacție la declarațiile lui Igor Dodon, purtătorul de cuvânt al Președinției, Sorina Ștefârță, ne-a declarat că instituția se abține să comenteze afirmațiile făcute de președintele PSRM.

Potrivit estimărilor epidemiologilor, în a doua jumătate a lunii mai se așteaptă o creștere a numărului de îmbolnăviri cu Covid 19. Aceștia recomandă oamenilor să fie mai precauți în perioada sărbătorilor pascale și să evite locurile aglomerate. Alegerile parlamentare anticipate sunt programate pentru data de 11 iulie.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.