Menu
Embed:

Hristos a Înviat! De sfintele sărbători pascale politicienii s-au întrecut în felicitări pentru moldoveni

Politicienii s-au întrecut ieri în urări cu ocazia sărbătorilor de Paște. În timp ce unii au postat mesaje pe rețelele de socializare, alții au înregistrat filmulețe în care i-au îndemnat pe oameni să privească în viitor cu încredere și speranță. Ei le-au dorit creștinilor ortodocși liniște și sănătate.

Maia Sandu a îmbrăcat ie și le-a urat sărbători fericite moldovenilor din fața unei biserici. Președintele a reamintit că în acest an, al doilea de când a început pandemia, trebuie să ne gândim cât mai mult la sănătatea celor dragi.

"Gândurile noastre vor fi astăzi și la cei bolnavi, la cei care luptă pentru viață, la lucrătorii medicali care și în noaptea Învierii au stat de veghe lângă cei aflați în suferință. Fie ca lumina acestei sărbători să ne aducă împlinire și claritate. "

Prim-ministrul în exercițiu a felicitat creștinii ortodocși printr-un mesaj postat pe site-ul Guvernului. Aureliu Ciocoi și-a exprimat dorința ca sărbătorile Pascale să ne unească pe toți în spiritul compasiunii, solidarității și iubirii de aproape. În numele Guvernului Republicii Moldova, transmit urări din suflet pentru zile pline de lumină, pace și bucurie! Să aveți sănătate, liniște, curaj și credință într-un viitor luminos, iar familiile să Vă fie ocrotite, a mai scris Aureliu Ciocoi.

Și președintele Legislativului a postat un mesaj pe site-ul instituției. Zinaida Greceanîi le-a urat oamenilor ca ploia care a căzut în Noaptea Învierii să le aducă roadă bogată, belșug în casă și să le binecuvânteze gândurile și dorințele. Primarul Capitalei Ion Ceban a urat tuturor un Paște fericit printr-un mesaj pe Facebook. Iar liderul PDM, Pavel Filip, a avut un mesaj optimist.

"În ajunul sărbătorilor de Paște, în această primăvară frumoasă, cred că putem să ne gândim la reînviere, la un restart, la ocazia pe care o avem să fim mai buni. Să privim în viitor cu încredere, iar sărbătorile de Paște să ne aducă tutror mai multă lumină, liniște, înțelegere, iubire și speranță."

Președintele PSRM, Igor Dodon, s-a arătat sigur că Moldova va depăși toate provocările.

"Dragi creștini, în ajunul sărbătorilor de Paște, haideți să demonstrăm speranță li încredere în ziua de mâine. Eu sunt convins că țara, în curând, va trece peste greutățile pandemiei și peste alte nevoi care s-au abătut asupra noastră. Haideți să ne rugăm să fie pace, să avem sănătate și fie ca sfintele sărbători să ne aducă armonie, liniște și înțelegere pentru noi toți și pentru întreaga țară. Stimați creștini, vă doresc un Paște fericit și să ne ocrotească bunul Dumnezeu pe toți. "

Și ambasadorul Statelor Unite ale Americilor le-a urat moldovenilor sărbători binecuvântate.

"Știu că împreună vom depăși această criză și având grijă unii de ceilalți de aceste sărbători pascale, ne putem asigura celebrări fericite încă mulți ani înainte. În numele familiei mele și a întregii comunități a Ambasadei, vă doresc un Paște fericit! "

Delegația Uniunii Europene în Moldova a felicitat creștinii ortodocși printr-un mesaj pe Facebook. Iar Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a postat pe facebook o fotografie cu ouă vopsite și a urat tuturor un Paște fericit.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.