Menu
Embed:

ACORD MOLDO-BELARUS: Documentul, semnat de autoritățile de la Minsk și Chișinău

Parlamentul de la Chișinău și Adunarea Națională de la Minsk au încheiat un acord de colaborare în mai multe domenii de activitate.
Potrivit documentului, autoritățile din Republica Moldova și cele din Belarus își propun să dezvolte dialogul în activitățile legislative, să extindă relațiile bilaterale și să creeze legături directe între agenții economici din cele două state.
Documentul a fost semnat de spicherul Legislativului, Zinaida Greceanîi, care se află într-o vizită oficială la Minsk.

Zinaida Greceanîi a precizat că acest document va impulsiona dezvoltarea relațiilor moldo-belaruse.

"Această prietenie este fără interese, este o prietenie care aduce beneficii ambelor state, nu este o prietenie împotriva cuiva, este o prietenie fără condiționări politice. Trebuie să colaborăm, iar Parlamentele noastre pot asigura acest lucru. "


La Minsk, spicherul Zinaida Greceanîi și liderul PSRM, Igor Dodon, au participat la inaugurarea bustului eroului sovietic, originar din Republica Moldova, Ion Soltîs. Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a scris că sculptura a fost ridicată după ce, în perioada în care era șef de stat, a venit cu o inițiativă în acest sens, dar și cu suportul Ambasadei țării noastre în Belarus. "Este de datoria fiecăruia dintre noi să cinstim memoria eroilor care și-au pierdut viața și datorită cărora noi astăzi trăim sub un cer senin", a menționat liderul PSRM în postarea sa.

Monumentul instalat pe strada Ion Soltîs din Minsk este confecționat din bronz și are înălțimea de trei metri și jumătate.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.