Menu
Embed:

S-au făcut publice rezultatele preliminare ale alegerilor din Găgăuzia

Comisia Electorală de la Comrat a făcut publice rezultatele preliminare ale alegerilor pentru funcția de bașcan, care s-au desfășurat ieri. Astfel, deputatul Irina Vlah a obținut 51,01 la sută din voturi.

Pe locul doi este parlamentarul Nicolai Dudoglo, cu 19,05 la sută din sufragii. Mandatul actualului guvernator s-a încheiat în februarie. Locuitorii din Găgăuzia au avut de ales un candidat din 10, pe care-l consideră cel mai bun pentru funcția de bașcan.

Alegerile din autonomia găgăuză pot fi validate, întrucât la scrutin au participat peste 50 la sută din populație. Oamenii au declarat că au votat pentru un viitor mai bun.

Scrutinul nu a trecut fără incidente. La o secție de votare s-a iscat un scandal, după ce o femeie a învinuit-o pe alta că și-a vândut votul.

La deschiderea altei secții din Comrat s-a constatat că nu ajung 97 de buletine de vot, iar în satul Dezghingea au fost furate câteva ștampile. De un incident neplăcut a avut parte și candidatul independent, Ilia Anastasov, care nu s-a regăsit în lista alegătorilor. El a fost inclus pe una suplimentară.

La urne s-au prezentat și ceilalți candidați. Printre primii și-a exercitat dreptul de vot democratul Nicolae Dudoglo.

”Dezvoltarea Găgăuziei nu trebuie să depindă, în niciun caz, doar de unul dintre acești parteneri, trebuie să colaborăm cu toți, atunci Găgăuzia va începe să se modernizeze”, spune candidat la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, Nicolae Dudoglo.

La Comrat a votat și Irina Vlah.

”Sper că locuitorii din autonomie vor face alegerea corectă și astăzi va fi pus punct alegerilor, fiindcă probleme sunt destule și trebuie să ne apucăm de lucru”, spune candidata.

În caz de necesitate, va fi organizat turul doi, pe 5 aprilie.

Sursa Foto: actualitati.md

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.