Menu

Vremea își face de cap în continuare. Ploile și vântul puternic din noaptea trecută au lăsat pe întuneric o bună parte din țară

În total, 34 de localități din 9 raioane au rămas fără energie electrică până astăzi. Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, doar trei sate urmează să fie reconectate la rețea. Meteorologii anunță că de mâine ploile se potolesc, iar zilele vor fi mai însorite. Maximele nu vor depăși 21-25 de grade Celsius.

Această familie din satul Cebanca, raionul Strășeni, stă fără curent electric de aproape două zile. Tot de atât timp încearcă să deschidă mai rar frigiderul, poate s-a menține răceala.

Familia Sestrevijitovschi nu poate găti în bucătăria din casă, de aceea a improvizat una afară. Și acolo gătitul e numai până la apusul soarelui.

Gospodarul casei spune că demult n-a mai cinat cu lumânări.

Oamenii spun că nu au altă ieșire decât să aștepte până vor fi conectați la energia electrică.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în urma vântului puternic din această noapte, dar și a ploilor, au fost deconectate parțial de la energia electrică 34 de localități din 10 raioane. Circa 90 de salvatori au fost trimiși în teritoriu pentru a înlătura consecințele intimperiei și monitoriza situația în zonele afectate.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.