Enoriașii din satul Cunicea nu vor să accepte preotul numit de Mitropolia Moldovei. Care este motivul pentru care sătenii nu sunt de acord cu noul slujitor

Embed:

Scandal la biserica din satul Cunicea, raionul Florești. Enoriaşii nu vor să accepte preotul care a fost numit de Mitropolia Moldovei. Localnicii susţin că părintele Alexandr ar fi ucenicul preotului Valeriu din stânga Nistrului care a intrat anterior în atenția presei pentru procese de exorcizare.

Enoriașii au blocat intrarea în lăcaşul sfânt încă în data de 31 ianuarie, când Alexandr Reabov a venit pentru prima dată la biserică. Protoiereul raionului Florești a încercat să calmeze spiritele şi i-a  anunțat pe localnici că fostul preot nu se va mai întoarce. Acesta însă s-a înfuriat şi a devenit agresiv când un enoriaş a început să-l filmeze.

Localnicii sunt nemulțumiți că nu li s-a explicat de ce fostul preot nu mai slujește în biserica lor. Sătenii au doar cuvinte de laudă pentru el şi spun că acesta a reparat lăcașul și avea o credință puternică. Acum, însă, enoriașii stau cu frica în sân că noul preot va transforma biserica într-o afacere unde va practica exorcizarea.

Preotul Valeriu Galaida s-a făcut cunoscut în vara anului 2015. Acesta a fost filmat cum practică exorcizarea. În imagini se vede cum un tânăr îl cară în spate pe preot, în timp ce plânge și țipă. Ulterior, bărbatul a fost călcat în picioare pentru a-i fi alungați demonii.

Preotul Alexandr susţine însă că nu-l cunoaște pe părintele Valeriu din stânga Nistrului.

"- Eu m-am întâlnit cu el în cabinetul Mitropolitului. – Sunteți fotografiat alături de părintele Valeriu. – Am fost atunci la Mitropolit", a spus preotul Alexandr Reabov.

Secretarul general al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a anunţat că probabil va fi desemnat un alt preot în satul Cunicea care va fi acceptat de enoriași.

Fostul preot a slujit în satul Cunicea timp de 13 ani.

Lasă un comentariu