Evacuaţi cu elicopterul. Cei 13 mii de turişti blocaţi în staţiunea Zermatt, evacuaţi

Embed:

Ninsorile abundente au blocat mii de turiști în staţiunile alpine din Elveţia. Oamenii au început să fie evacuaţi astăzi cu elicopterele. Presa locală scrie că fiecare turist a fost nevoit să plătească pentru acest serviciu câte 170 de euro. 

Cei 13 mii de turişti rămaşi blocaţi de două zile în una dintre cele mai populare statiuni de schi din lume Zermatt din Elvetia au început să fie evacuaţi.

Mulţi dintre turiştii străini care urmau să ajungă la aeroport cu trenul spun că şi-au pierdut zborurile. 

Între timp, în regiunile muntoase din Italia, 11 mii de oameni continuă să fie blocați din cauza vremii rele. În urma unor avalanşe, zăpada a intrat în mai multe clădiri. 

Iar în Franța, o avalanșă a căzut peste un grup de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Ca prin minune, nimeni nu a fost rănit. 

Ninsori abundente au fost înregistrate în aceste zile şi în regiunea Sahalin din Rusia. Zeci de maşini au rămas ore în şir blocate în nămeţi. Oamenii au fost evacuaţi de salvatori. Vremea rea a perturbat şi traficul aerian. Majoritatea zborurilor au fost anulate sau amânate. 

Iar din orașul german Fichtelberg vin imagini parcă rupte dintr-o poveste. O ploaie cu lapoviță a acoperit cu gheață întreaga localitate. 

Lasă un comentariu