Evenimentului cultural "Nocturna Bibliotecilor". Vizitatorii au putut admira o colecţie unică de cărţi vechi

Embed:

Biblioteca Naţională a avut astăzi o surpriză pentru vizitatori. Amatorii de lectură s-au delectat cu muzică de calitate, şi au putut admira o colecţie unică de cărţi vechi.

Printre acestea se numără şi o lucrare veche, de aproape două secole semnată de profesorul lui Mihai Eminescu, Aron Pumnu. Expoziţia face parte din cadrul evenimentului cultural "Nocturna Bibliotecilor", scopul căruia este promovarea lecturii. 

Evenimentul a început cu un flash mob organizat de către mai multe bibliotecare. 

Administraţia Bibliotecii Naţionale le-a pregătit vizitatorilor şi alte surprize. În hol a fost expusă o colecţie unică de cărţi rare şi foarte vechi, cu autografele mai multor personalităţi celebre.

"Cea mai veche carte expusă aici este cartea lui Dimitrie Cantemir, "Descrierea Moldovei", editată în anul 1771", a spus şefa Secţiei "Carte Veche şi rară", Veronica Cosovan.

Publicul a putut admira şi o expoziţie unică de hărţi. Una dintre ele a fost desenată cu aproape două secole în urmă, şi, potrivit legendelor, reprezintă locul unde a fost îngropată o comoară.

"La sfârşitul secolului trecut, prin anii 1960-70, în diferite teritorii, în Transilvania, acest aur a fost identificat", a zis şefa Secţiei "Carte Veche şi rară", Veronica Cosovan.

La eveniment au participat zeci de oameni care au rămas impresionaţi. 

Pe lângă lectura propriu-zisă, vizitatorii au făcut o excursie printre rafturi şi s-au delectat cu muzică clasică. Nocturna Bibliotecilor se află la a doua ediţie şi este organizată de către Asociațiile de Bibliotecari din România și Republica Moldova.

Lasă un comentariu