Expertul în protocol Oreste Tărîţă a lansat o carte a bunelor maniere. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Națională

Embed:

Iubitor de tot ce este frumos şi elegant şi preocupat de educaţia tinerei generaţii, expertul în protocol Oreste Tărîță a decis să scrie o carte a bunelor maniere. Lansarea a avut loc ieri la Biblioteca Națională. La eveniment au fost prezenţi elevi, profesori dar şi colegi de-ai scriitorului. 

Oreste Tărîță spune că ideea de a scrie o carte a bunelor maniere i-a venit după ce a observat că foarte puţini oameni cunosc eticheta.

"La etapa actuală se observă o decădere vădită a lor aş zice că parcă există nişte forţe obscure care ar dori să distrugă această frumuseţe creată mai mut de cinci mii de ani de civilizaţie", a menționat expertul în protocol, ceremonial şi etichetă, Oreste Tărîță.

Cartea conţine sfaturi privind normele de conduită general acceptate. Să nu facem nimic care să îi deranjeze pe cei din jur este regula de bază a bunelor maniere. Celor care pleacă în străinătate autorul le recomandă să ţină cont de faptul că politețea îmbracă forme diferite în culturi diferite. Acest lucru ne poate feri de situaţii jenante.Cartea ne învaţă, totodată, cum să ne comportăm la masă sau la şcoală.

"Când îl înveţi pe fiul tău îl înveţi pe fiul fiului tău. Fiule păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale, leagă-le la inimă, atârnă-le de gât", a afirmat expertul în protocol, ceremonial şi etichetă, Oreste Tărîță.

Copiii au rămas încântaţi de sfaturile autorului.

Şi alţi oameni prezenţi la lansarea cărţii au apreciat lucrarea lui Oreste Tărâţă.

"Aceasta ar trebui să fie o carte de căpătâi pentru părinţii noştri, buneii şi în general pentru copiii. Pentru că de la bunele maniere porneşte totul", a spus jurnalistul Liviu Belâi.

Oreste Tărîță s-a născut în 1952, în satul Hâjdieni, raionul Glodeni. Este expert în protocol, ceremonial şi etichetă şi doctor în politologie.

Lasă un comentariu