Explicaţia analistului politic Petru Bogatu: Șeful statului s-a răzgândit, dar nu din senin

Embed:

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a unit, în această săptămână, fără să vrea, vreo șapte partide proeuropene. Opinia a fost exprimată, ieri, de analistul politic Petru Bogatu, în emisiunea de analiză și atitudine CRONICA lui Bogatu, care este difuzată, în fiecare sâmbătă, la PRIME, imediat după Primele Știri de la ora 21:00.

Analistul a vorbit şi despre președintele țării, Igor Dodon, căruia, potrivit lui Bogatu, i se pare insuficient faptul că a fost ales de popor, de aceea pretinde că ar fi fost mandatat să guverneze de Dumnezeu însuși.

Petru Bogatu a explicat și de ce s-a razgândit șeful statului să-i pedepsească pe militarii care au participat la aplicațiile din Ucraina fără acordul lui. 

"Șeful statului s-a răzgândit, dar nu din senin. A anticipat, probabil, poziția Curții Constituționale care l-a pus la respect în chestiunea diferendului său cu Forțele Armate. Magistrații i-au respins sesizarea, considerând-o nefondată și explicându-i totodată că atribuțiile sale în domeniul apărării nu sunt exclusive, ele fiind partajate cu cele ale Parlamentului și Guvernului", a afirmat analistul politic, realizatorul emisiunii "CRONICA", Petru Bogatu.

Lasă un comentariu