Explozii pe soare. Cea mai puternică furtună magnetică din ultimii 12 ani

Embed:

Dacă în ultimele şapte zile suferiţi de insomnii sau dureri de cap să ştiţi că de vină este soarele. Oamenii de ştiinţă susţin că în această săptămână are loc cea mai mare furtună magnetică din ultimii 12 ani. Potrivit lor, fenomenul este cauzat de exploziile puternice care s-au produs în această perioadă pe suprafaţa soarelui.

Potrivit oamenilor de știință, tulburările magnetice afectează cel mai mult persoanele meteodependente și pe cele cu boli cardiovasculare. Ele pot suferi în această perioadă de dureri de cap și insomnii. Exploziile solare au, însă, un impact uriaş asupra planetei noastre.

Specialiştii afirmă că, după o izbucnire de pe 8 septembrie, au fost perturbate sistemele de comunicaţie.

În anumite regiuni, telefoanele mobile nu primeau semnal, la fel s-a întâmplat şi în cazul unor posturi de televiziune prin cablu.

Oamenii de ştiinţă mai afirmă că, în timpul activităţii solare, pe terra au loc cataclisme naturale, cum sunt uraganele şi cutremurele.

Cea mai puternică furtună magnetică înregistrată a avut loc în anul 1859. Atunci, telegrafele din Europa și America de Nord au eșuat, iar aurora boreală a putut fi văzută peste tot pe glob.

Lasă un comentariu