EXPORTURI RECORD pentru Republica Moldova. În 2017 țara noastră a exportat mărfuri de aproape 55 miliarde de lei

Embed:

Tot mai multe produse made in Moldova ajung să fie vândute pe piețele din străinătate. Datele Serviciului Vamal arată că, anul trecut, valoarea exporturilor a atins o cifră record de aproape 55 de miliarde de lei. 

Anul trecut, antreprenorii moldoveni au exportat mărfuri în valoare de aproape 55 de miliarde de lei, cu 14 la sută mai mult față de 2016, când valoarea exporturilor a constituit mai puţin de 48 de miliarde de lei.

Între timp, importurile au crescut, pe parcursul anului precedent, cu doar un procent faţă de 2016 şi au depășit 62 de miliarde de lei. Datele Serviciului Vamal mai arată că, în 2017, Moldova a importat cel mai mult produse petroliere, în valoare de 4,5 miliarde de lei. Cifra reprezintă aproape un sfert din totalul încasărilor la bugetul Vămii.

În top trei se mai regăsesc produsele din tutun şi automobilele, care au constituit fiecare peste două miliarde de lei.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Vamal, volumul exporturilor s-a majorat, anul trecut, datorită potențialului de creștere a antreprenorilor, după implementarea Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Drept urmare, agenții economici au primit acces la piețele europene.

Lasă un comentariu