Târg de cărţi. Peste 100 de edituri participă la "Salonul de Carte 2017"

Embed:

Micii amatori de lectură şi părinţii lor au luat cu asalt Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret deschis, astăzi, în Capitală. Aici ei au putut găsi enciclopedii interactive şi chiar abecedare audio, cu ajutorul cărora copiii pot învăţa mai uşor o limbă străină.

Târgul din acest an este dedicat aniversării a 180 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă. La expoziţie participă peste 100 de edituri din ţară şi din alte opt state, printre care China, Franţa, România şi Ucraina.

Editurile şi-au expus cele mai cumpărate, dar şi cele mai neobişnuite cărţi, printre care enciclopediile interactive pentru copii.

"Călătoria în lumea subacvatică. Sunetul de apă. Şi are un set de magneţi. Şi deja le aplică în locul unde regăseşte animalul sau vietatea respectivă din această carte", a spus comerciantul, Vlad Creţu.

Părinţii pot procura pentru picii lor şi abecedare audio în limba engleză. 

"Avem şi caseta cu sunete care îi va permite copilului să reproducă ulterior toate cuvintele pe care le învaţă din această carte în limba engleză", a afirmat comerciantul, Vlad Creţu.

Totuşi, unele dintre cele mai solicitate cărţi au fost cele de colorat.

În cadrul salonului de carte, vizitatorii au posibilitatea să achiziţioneze publicaţii la preţuri reduse. De exemplu, la această masă cărţile sunt vândute cu o reducere de 50 la sută. Astfel, pentru această carte va trebui să scoateţi din buzunar 75 de lei, în loc de 150

La deschiderea Salonului de Carte a participat şi ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Ministerul Culturii este mândru să fie partener al acestui eveniment. În aceste zile toți cei care au copii și adolescenți trebuie să-și facă o cărăruie încoace, pentru că nu vor regreta, vor găsi aici dincolo de cărți, și o ambianță plăcută pentru discuții", a specificat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret este la a 21-a ediţie şi va fi deschis până duminică.

Lasă un comentariu