Expoziţie inedită. Sute de cărţi în limba turcă, expuse la Biblioteca Naţională

Embed:

Operele lui Mihai Eminescu, ale poetului Grigore Vieru sau ale scriitorului rus Alexandr Puşkin pot fi citite, acum, şi în limba turcă. Acestea au fost prezentate în cadrul unei expoziţii, care se desfăşoară la Biblioteca Naţională din Capitală.

Evenimentul a fost organizat în cadrul aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ţara noastră şi Turcia. În cadrul expoziţiei au fost prezentate şi opere despre istoria statului turc. 

La Biblioteca Naţională au fost expuse peste 200 de cărţi despre istoria şi cultura turcească. Evenimentul a adunat mai mulţi oficiali din ţară, dar şi din Turcia.

"În aceşti 25 de ani, relaţiile Turciei cu Republica Moldova s-au dezvoltat foarte mult. Sper că anul 2017 va pune fundamentul pentru următorii 25 de ani. Va fi un an important cu întâlniri între preşedinţii şi prim-miniştrii acestor două state", a spus viceministrul de Externe al Turciei, Ahmet Yildiz.

"Acest eveniment continuă şirul evenimentelor culturale care unesc cele două popoare şi cele două state. Relaţiile noastre au cunoscut perioade diferite. Ele sunt atât de vechi şi au reuşit să lase atâtea învăţăminte încât la etapa de astăzi, în perioada contemporană putem fi mândri de o relaţie de prietenie, de ajutor reciproc", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Directorul Bibliotecii speră că această colecţie de cărţi va atrage noi cititori. 

"Majoritatea cărţilor sunt într-un singur exemplar ea va fi consultată aici în incinta Bibliotecii Naţionale cu unele excepţii vor putea fi luate acasă", a menționat directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilie.

Vizitatorii au rămas impresionaţi de colecţia prezentată. 

Evenimentele dedicate celor 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între ţara noastră şi Turcia nu se opresc aici. În cadrul Festivalului "Mărţişor" din data de 9 martie, la Palatul Naţional va avea loc un concert la care vor participa mai multe formaţii găgăuze.  

Lasă un comentariu