Fără căldură în locuinţe. Primăria Chişinău vrea să încheie sezonul de încălzire

Embed:

Până la sfârşitul săptămânii, livrarea agentului termic în Capitală va fi sistată. Reprezentanţii Primăriei Chişinău au anunţat că intenţionează să încheie sezonul de încălzire, după ce meteorologii au prognozat, pentru următoarele zile, maxime de până la 20 de grade. Locuitorii oraşului care vor sistarea agentului termic mai devreme sau, dimpotrivă, vor să aibă, în continuare, căldură în locuinţe trebuie să depună o cerere la gestionarul blocului sau direct la Termoelectrica. 

"Am avut cel mai lung sezon de încălzire de 172 de zile şi cel mai scurt de 123 de zile. Anul 2014 a fost cel mai scurt şi 2015 cel mai lung. Din 11 ani, numai în cinci ani de zile ne-am deconectat mai târziu de data de 20. Suntem la limită, cred că ar trebui până la sfârşitul săptămânii să ne gândim la deconectări. Sfârşitul săptămânii arată mai mult de opt grade mijlociu", a spus şeful Direcţiei Locativ-Comunale Chişinău, Petru Gontea.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei municipiului Bălţi nu se grăbesc să oprească furnizarea căldurii în apartamente. Sezonul de încălzire a fost deschis pe 12 octombrie.

Lasă un comentariu