Fără DISCRIMARE de gen. Şcoala politică de vară a reunit 106 membri ai PDM

Embed:

Femeile şi tinerii democraţi învaţă tehnici de leadership, dar şi cum să-şi construiască o carieră de succes în politică. Peste o sută de membri ai PDM participă în aceste zile la a 11-a ediţie a şcolii politice de vară, organizată în oraşul Vadul lui Vodă. Evenimentul are drept scop excluderea discriminării de gen şi de vârstă în cadrul Partidului Democrat.

Tinerii şi femeile democrate învaţă tehnici de leadership de la colegii de partid care au obţinut succese în diferite domenii de activitate.

"Partidul Democrat este o organizaţie puternică, cu structuri care funcţionează, cu oameni buni, şi acest lucru, îl putem disemina doar atunci când avem astfel de platforme", a spus preşedintele Organizaţiei de
Femei a PDM, Valentina Buliga.

"Obiectivul major este de a abilita membrii de partid politic, abilitarea lor politică. De a conduce, de a se împărtăşi cu experienţa, de a se învăţa unul de la altul", a zis secretarul general al Organizaţiei de Femei a PDM, Zinaida Ivanschi.

Primarul satul Grebleşti, din raionul Străşeni, Aliona Chircu, a venit la tabăra de vară pentru a le povesti participanţilor despre experienţa şi succesele pe care le-a înregistrat în această funcţie. Democrata este convinsă că femeile şi bărbaţii au şanse egale de a-şi construi o carieră în domeniul politic. 

"Femeia nici într-un caz nu trebuie să stea acasă, deoarece viziunile femeii, se diferenţiază de cele a unui bărbat. Şi de asta sunt binevenit atât opiniile unei femei, cât şi a unui bărbat", a afirmat primarul satului Grebleşti, raionul Străşeni, membru PDM, Aliona Chircu. 

La Şcoala politică de vară participă peste 100 de persoane din 42 de raioane ale ţării.

"O să fie un schimb de experienţă, pentru că doamnele prezente aici sunt şi consiliere, şi de nivelul întâi şi de nivelul doi. Sunt şi primăriţe, care pot la sigur să se împartă cu experienţa lor din campania electorală, iar noi la rândul nostru să venim cu inovaţii", a spus vicepreşedintele Tineretului Democrat, Igor Sterchii.

Printre membrii PDM se numără în jur de 28.000 de femei şi peste 10.000 de tineri.

Lasă un comentariu