"Fără frică": Activiştii comunităţii LGBT au lansat o nouă campanie

Embed:

"Fără frică". Este campania lansată astăzi de către activiștii minorităților sexuale din Moldova. Ei speră să convingă moldovenii să renunţe la ură şi discriminare. Startul Campaniei va fi dat de parada minorităților sexuale, care va avea loc duminică.

Proiectul este susţinut de mai multe persoane publice din Moldova, printre care Nata Albot și Natalia Morari.  

Frică, izolare, violență. Aceasta este realitatea unei persoane de orientare sexuală netradițională din Moldova, susţin membrii comunităţii LGBT.  

"Peste 20 de cazuri de violență asupra persoanelor din comunitatea LGBT au fost raportate în 2016. Lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali. Cele mai multe cazuri de violență se atestă la adresa gaylor", a spus directorul "GenderDoc-M", Anastasia Danilova.

Mulți dintre cei agresați pentru orientare sexuală netradiţională nu se adresează după ajutor din cauza atitudinii neloiale.

Reprezentanții GenderDoc-M au anunţat că vor organiza duminică în Capitală marșul comunității LGBT în cardul campaniei "Fără Frică". Evenimentul este susţinut de mai multe persoane publice.  

Președintele Igor Dodon s-a pronunțat împotriva acestui marș. El a scris pe pagina sa de Facebook că în acea zi Președinția va organiza mai multe evenimente în susținerea valorilor familiale tradiționale.

Marșul egalității de anul trecut s-a lăsat cu incidente. Poliția a fost nevoită să evacueze cu autobuzele participanții la marș, care au fost atacați cu ouă de către credincioși.

Lasă un comentariu