Fără taxe în biserici. La emisiunea VORBEȘTE MOLDOVA s-a discutat de ce creștinii tind să se îndepărteze de lăcașurile lui Dumnezeu

Embed:

Taxele impuse de slujitorii lui Dumnezeu îi determină pe unii creştini să se îndepărteze de biserică. O spune un preot din satul Mihuleni, raionul Şoldăneşti, care, recent, a anulat toate taxele percepute de la enoriaşi, pentru ca toţi localnicii să îşi poată permite să vină la biserică.

Sătenii din Mihuleni susţin că, de când nu mai trebuie să achite pentru rânduielile bisericeşti, calcă mai des pragul lăcaşului. Subiectul a fost discutat în ediţia de joi a emisiunii Vorbeşte Moldova de la PRIME.

Ioan Graur este parohul bisericii din satul Mihuleni, raionul Şoldăneşti, de aproape un an. În platoul emisiunii Vorbeşte Moldova, preotul a spus că a decis să anuleze taxele pentru enoriaşi, deoarece îşi doreşte ca toţi creştinii să poată veni să se roage. 

"Vedem ce se petrece împrejurul nostru, vedem că foarte multă lume s-a depărtat de biserică şi întrebând de ce nu vii spuneau că nu vin că nu are niciun leu de lumânare, nu îmi pot permite să vin la biserică şi eu le spun că nu este un motiv dacă nu aveţi bani, veniţi", a spus parohul bisericii din satul Mihuleni, raionul Şoldăneşti, Ioan Graur.

Sătenii din Mihuleni recunosc că, din cauza taxelor, veneau mai rar la biserică şi se bucură că noul preot din localitate nu le cere bani pentru rânduieli.

La emisiune a fost invitat şi parohul bisericii din satul Lucăşeuca, raionul Orhei, care, la fel, nu percepe taxe de la enoriaşi.

"Biserica din Lucăşeuca este o biserică relativ tânără care a fost construită recent cu ajutorul şi cu susţinerea financiară a tuturor creştinilor din comunitate. M-am gândit, cum dacă ei m-au ajutat financiar la zidirea bisericii să îi mai taxez din nou pentru fiecare trebuinţă", a menționat parohul bisericii din satul Lucășeuca, raionul Orhei, Iulian Rață.

Talk-show-ul Vorbeşte Moldova poate fi urmărit la PRIME, de luni până joi, de la ora 19:00. 

Lasă un comentariu