Felicitare acidă. Voronin susţine că locul lui Leancă nu este în Parlament

Embed:

Felicitare cu ţepi în Legislativ. Liderul Comuniştilor, Vladimir Voronin, l-a felicitat pe vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă, pentru noua sa funcţie, dar a avut grijă să remarce că locul lui nu este alături de speaker, învinuindu-l că, în perioada în care a fost premier, a contribuit la furtul din sistemul bancar. În replică, Leancă l-a acuzat pe Voronin că nu face nimic pentru ţară, ci doar se manifestă prin atacuri la persoană.

"Eu vreau să-l felicit pe Leancă cu marele post de vicespeaker. Şi cu acele 11 miliarde la care el a contribuit să fie furate la Banca de Economii.  Şi locul lui nu e acolo lângă dumneavoastră, domnul Candu, locul lui e acolo unde e Filat astăzi", a spus preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Drept răspuns, Iurie Leancă i-a spus lui Voronin că, în perioada în care a fost premier, a luat decizii importante pentru a oferi ţării garanţie în sectorul bancar.

"Eu vreau să-i mulţumesc tovarăşului Voronin pentru atenţia permanentă pe care mi-o acordă mie din 2009, încoace. Eu în 2009 am venit cu anumite proprietăţi, şi în 2014, din postul de prim-ministru tot cu acelea am plecat. Iată dumneavoastră aţi venit cu un moscvici în 2001, dar aţi plecat cu parcuri de maşini, cu case, cu copii care cheltuiau milioane de dolari", a comentat vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă.

După acest schimb de replici, Leancă a ţinut să le povestească jurnaliştilor despre prima sa vizită la Comisia Europeană şi Parlamentul European în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului.

"Cred că a fost o vizită reușită și sper și în funcția de vicespeaker, responsabil în mod special de dimensiunea externă să contribui la amplificarea acestor relații, la o înțelegere mai bună la ceea ce facem noi aici, în afara țării", a specificat vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă.

Iurie Leancă a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului pe 2 iunie, la propunerea șefului Legislativului, Andrian Candu.

Lasă un comentariu