Fermierii din Moldova încep munca în sere. Agricultorii sunt gata deja să planteze răsadul

Embed:

Fermierii din Moldova încep munca în sere. Agricultorii sunt gata deja să planteze răsadul. Iurie Bivol din satul Bardar, Ialoveni va sădi în acest an sute de mii de fire de castraveți şi varză chinezească. El spune că secretul unei recolte bune sunt semințele calitative şi grija fermierului.

Răsadul va fi plantat la sfârșitul lunii februarie, iar până atunci firele sunt păstrate la o temperatură de cel puțin 18 grade Celsius.

Plantele sunt irigate de două ori pe săptămână.

Iurie Bivol are peste 120 de mii de fire de castraveț și de varză chinezească. Cea mai mare parte dintre plante o va sădi în mai puțin de o lună în serele sale, iar restul, o va vinde altor agricultori.

"De pe parcursul a șapte ani de zile avem cantitativ strângem undeva 15 kilograme la un metru pătrat. Respectiv la 33 de mii de metri pătrați, se poate de calculat ușor ce roadă vom avea", a spus agricultorul Iurie Bivol.

Și în magazinele specializate au apărut primele semințe. Vânzătorii spun că prețul acestora este mai mare, pentru că este dictat de exportatori. Totuși, semințele nu se vor scumpi în acest an mai mult de cinci la sută, dau asigurări importatorii.

"Dacă mergeți să cumpărați semințe de la cei care le vând la borcan, în piețe, este destul de riscant. Pentru a vă proteja, trebuie neapărat să cereți certificatul de calitate", a zis reprezentanta magazinui agricol Elena Smernova.

Prețurile semințelor diferă în funcție de recolta pe care o dă planta.

Lasă un comentariu