Festivalul de Muzică Mărțișor 2018: Timp de zece zile, în ţară vor fi organizate 54 de concerte

Embed:

Celebrele formaţii din anii 80 Ricchi e Poveri şi Ottawan, dar şi interpreţii români Delia, Antonia şi Alex Velea vor cânta la Chişinău, în cadrul tradiționalului Festival Mărțișor, care va începe joi.

Timp de zece zile, în țară vor fi organizate peste 54 de concerte, la care vor participa zeci de artişti autohtoni şi străini. În premieră, evenimentul va lega cele două maluri ale Prutului, prin două concerte ce vor avea loc la Iaşi. 

Festivalul va fi inaugurat joi, la Palatul Naţional Nicolae Sulac, printr-un concert susţinut de mai mulţi interpreţi autohtoni, printre care Valentina Naforniţa, Cornelia şi Marcel Ştefăneţ şi Geta Burlacu. Pe tot parcursul festivalului, instituţia va găzdui spectacole de muzică retro şi populară, dar şi de dansuri argentiniene.

"Pe data de trei martie spectacolul coregrafic Demon şi Înger a trupei argentiniene Marcos Ayala, un spectacol într-adevăr senzual cu mult foc de aceea este şi 18 plus. Pe patru martie Lăutarii Altfel şi într-adevar va fi altfel. 9 martie este recitalul interpretei Delia. Cu magicieni, cu dansaturi, vor fi 35 de artişti în scenă, se anunţă ceva incendiar", a spus directorul Palatul Naţional Nicolae Sulac, Andrei Locoman.

Tot din România vor veni cântăreţii Antonia şi Alex Velea. De asemenea, vor susţine concerte celebrele trupe Ottawan, Afric Simone şi Ricchi e Poveri.

În acelaşi timp, în Capitală vor avea loc două spectacole de jazz la Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici. 

"Pe patru martie deja tradiţionalul concert al Academiei de Muzică Teatru şi Arte Plastice a ansamblului de jazz, orchestra condusă de Petru Hăruţa. În data de opt martie vine din Letonia un colectiv legendă ansamblul de jazz Miraj", a menționat directorul Filarmonicii Naţionale Serghei Lunchevici, Svetlana Bivol.

În acest an, Festivalul Mărţişor se va extinde şi peste hotare, datorită mai multor artişti autohtoni, care vor cânta pentru moldovenii din diasporă. 

"Avem o înţelegere preventivă cu Primăria Iaşului, care solicită să mergem cu câteva spectacole acolo. La Madrid, la Paris îl vom avea pe Vali Boghean care extrem de solicitat şi aşteptat acolo. Un turneul al trupei Alex Calancea Band în mai multe ţări, peste cinci ţări", a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

În Capitală, spectacole vor mai avea loc la Teatrul de Operă şi Balet Maria Bieşu şi Sala cu Orgă. Între timp, 22 de concerte vor fi organizate în diferite raioane ale țării, iar alte patru în oraşul Tiraspol.

Festivalul Mărţişor este la a 52-a ediție şi este dedicat, în acest an, înscrierii mărţişorului în lista reprezentativă a patrimoniului cultural UNESCO.

Lasă un comentariu