Festivalul "descOPERĂ", între 9 - 11 iunie, la Orheiul Vechi

Embed:

Artiștii autohtoni de operă vor părăsi, pentru câteva zile, scena teatrului "Maria Bieşu" şi se vor muta la Orheiul Vechi, unde vor susţine câteva spectacole în aer liber. În perioada 9 - 11 iunie va avea loc festivalul "descOPERĂ", care îmbină opera cu peisajul rustic de la Butuceni. 

"De la teatru vom aduce doar nişte elemente de décor, de recuzită. Niciun spectacol de opera în Republica Moldova nu s-a jucat în aer liber", a spus scenograful Iurie Matei.

"Venim în acest eveniment cu cele mai frumoase forţe artistice din Republica Moldova. Vom avea în acest an un program inedit", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

La festival vor participa peste 400 de artişti de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet şi Filarmonică. Oaspeţii vor putea urmări, în premieră, spectacolul muzical "Carmen", pus în scenă de cunoscutul regizor italian Andrea Battistini.

Biletul pentru o zi va costa 150 de lei, iar abonamentul pentru toate trei concerte - 300 de lei. Pensionarii vor beneficia de o reducere de 50 de lei pentru un bilet.

Festivalul "descOperă" este organizat de Ministerul Culturii, care a alocat pentru organizarea lui peste un milion de lei. 

Lasă un comentariu