Festivalul tineretului. La eveniment au participat tineri din opt ţări

Embed:

Strada Pietonală din Capitală a găzduit, astăzi, Festivalul Tineretului. Evenimentul a adunat sute de vizitatori, dar şi oaspeţi de peste hotare. Tinerii care au participat la festival au putut afla informaţii despre oferte de muncă şi oportunităţi de a se implica în acte de voluntariat. De asemenea, au putut participa la ateliere de creaţie şi au gustat din bucătăria altor ţări.

Genericul Festivalului din acest an este "Tinerii construiesc pacea". La eveniment au participat tineri din opt ţări, printre care Franţa, Georgia, Polonia şi Pakistan, care şi-au prezentat bucatele tradiţionale. La tarabele lor, unde deliciile erau oferite gratuit, s-au format cozi.

"Noi am vrut să promovăm dialogul intercultural în Moldova, de aceea am invitat organizaţii şi instituţii care reprezintă diferite culturi. Aşteptăm să avem cel puţin trei mii de vizitatori şi avem peste o sută de participanţi", a spus organizatorul Festivalului Tineretului, Radu Mereniuc.

Tot în cadrul evenimentului, tinerii au putut afla informaţii despre 50 de ONG-uri din ţară, care sunt în căutarea voluntarilor.

Festivalul este susţinut de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului.

"În primul rând, ei pot găsi o comunicare cu semenii lor, lucru care, cred eu, este cel mai important. Şi mai important este că aceştia nu sunt pur şi simplu semenii lor, ci şi cei mai implicaţi şi cei mai buni cunoscători în materie de problemele tineretului", a afirmat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

În Capitală, Festivalul Tineretului are loc pentru al treilea an consecutiv. Astăzi, un eveniment similar a fost organizat şi în satul Varniţa din raionul Anenii Noi.

Acolo, în această seară are loc şi un concert susţinut de mai mulţi artişti autohtoni, printre care Căpuşon, Chişinău Youth Orchestra şi formaţia rock "Hi, MUM", care a participat la show-ul "WOW KIDS" de la Prime.

Lasă un comentariu