FIECARE cu şedinţa lui. Consilierii municipali s-au întrunit în şedinţe separate

Fiecare cu şedinţa lui. Consilierii municipali sau întrunit astăzi în două şedinţe separate. Liberalii s-au adunat la iniţiativa edilului Capitalei Dorin Chirtoacă, iar ceilalţi consilieri au anunţat că au venit la o altă şedinţă a CMC. Pentru că nu au avut cvorum, liberalii au fost nevoiţi să plece acasă. Ceilalţi consilierii au rămas şi au aprobat mai multe proiecte. Nemulţumirea liberailor nu a întârziat. 

Potrivit site-ului Primăriei Chişinău, edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă a convocat astăzi o şedinţă extraordinară. Unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a fost numirea în funcţie a viceprimarilor propuşi de Chirtoacă, Mihai Moldovanu şi Valeriu Munteanu. Când au venit la şedinţă, liberalii au constatat că ceilalţi consilieri s-au întrunit cu o jumătate de oră mai devreme şi au refuzat să examineze ordinea de zi propusă de primar. 

Liberalii au declarat că aleşii locali au încălcat legea, atunci când s-au întrunit în această şedinţă şi au părăsit sala. 

La ieşire, liderul fracţiunii PL, Ion Cebanu a declarat că pentru a avea cvorum, ei le-au propus celor de la PPEM să vină la şedinţa lor, iar în schimb vor primi o funcţie de viceprimar. 

"Le-am propus o funcţie de viceprimar. Ştiţi că era întrebarea că "de ce, că-s numai liberali, că nu ştiu ce." - Şi ei au refuzat? - Păi, după cum vedeţi", a afirmat liderul fracţiunii PL din CMC, Ion Cebanu. 

Reprezentanţii PPEM au refuzat să comenteze propunerea liberalilor. În cazul în care aleşii locali nu vor vota candidaturile propuse de edil timp de două şedinţe consecutiv, Dorin Chirtoacă are dreptul să numească viceprimarii printr-o dispoziţie.

Nu au votat viceprimarii, în schimb au ales un secretar interimar al CMC. Cu votul a 30 de aleşi locali, în această funcţie a fost desemnat Adrian Talmaci. Totodată, a fost creată o comisie privind organizarea concursului pentru funcţia de secretar al Consiliului municipal.

"O să participaţi şi dvs.? - Nu, nu m-am decis. În primul şi primul rând, avizarea tuturor, asigurarea legalităţii tuturor actelor normative, care sunt emise de Primăria Chişinău", a spus secretarul interimar CMC, Adrian Talmaci.

Adrian Talmaci a fost propus în această funcţie de către fracţiunea PPEM. El spune că nu face parte din niciun partid şi a deţinut anterior funcţia de secretar al Preturii Râşcani. Fotoliul s-a eliberat, după ce Valeriu Didencu şi-a dat demisia. Funcţionarul este în arest la domiciliu, fiind bănuit de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Lasă un comentariu