Filmul Ultima zi de mai, nominalizat la premiile NIKA

Embed:

Succes remarcabil pentru cinematografia din Republica Moldova. Filmul regizorului Igor Chistol ”Ultima zi de mai” este nominalizat la premiile NIKA, unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din lume. Pelicula a fost filmată în 2016, iar premiera va avea loc în data de 31 mai la Chişinău.   


Lungmetrajul ”Ultima zi de mai” redă povestea unui tată rămas acasă cu două fiice minore, după ce mama a plecat la muncă în Italia. După lungi cugetări, femeia decide să se recăsătorească.

Regizorul moldovean spune că filmul a fost realizat cu bani puțini, dar cu o echipă de profesioniști entuziaști.

"Cu mândrie vreau sa zic că am descoperit nişte actori extraordinari. Filmul care l-am făcut probabil n-o să fie pe placul tuturor pentru că nu conţine în sine elementul distracţiei. Este un film care te duce într-o zonă meditativă. Filmul a fost auzit, cineva a fost sensibilizat de această poveste." a declarat regizorul Igor Chistol. 

Pelicula a fost filmată în 2016 în satul Vadul Raşcov din raionul Şoldăneşti. Protagoniştii au purtat ţinute potrivite rolului din film.

"Pe la prieteni, chirii, second hand-uri. De unde am putut, de acolo am luat. În funcţie de scenariu, în funcţie de personaj, în funcţie de paleta coloristică a filmului. Echipa a fost superbă pur şi simplu, s-au adunat oameni care au înţeles de la început despre ce facem filmul." a spus Mariana Ștefăneț. 

"Am mers mult timp până să-l turnăm filmul asta, să-l vedem terminat, montat, dar eu cred că a meritat. A fost o colaborare foarte reuşită din punct de vedere şi artistic şi ca oameni. Când el a câştigat nominalizarea, îmi pare bine că cineva mai percepe lumea tot aşa." a declarat directorul de imagine Roman Canțîr. 

Rolurile principale au fost distribuite actorilor basarabeni Valeriu Andriuță și Dana Ciobanu.

"Am jucat mama plecată în Italia şi recăsătorită cu un italian. Eu m-am simţit bine printre actori de marcă, am avut de la fiecare în parte ce învăţa. M-am bucurat fiindcă ştiu că este prima nominalizare de acest gen a aunui film în care fac parte şi eu." a spus actrița Diana Ciobanu. 

"Acum suntem în discuţii ca să putem aranja premiera chiar pe 31 mai. Acţiunea filmului se întâmplă chiar pe 31 mai şi denumirea filmului este "Ultima ZI DIN MAI" şi ne-am gândit că ar fi frumos să fie chiar în această zi şi este o zi de joi, care este o zi foarte bună."

Gala premiilor academiei ruşeşti de film "NIKA" va avea loc în aprilie, la Moscova. 

Lasă un comentariu