Finanţaţi de stat. 44 de întreprinderi vor primi ajutor financiar nerambursabil

Embed:

44 de întreprinderi noi vor primi finanţare nerambursabilă prin intermediul Programului PARE 1+1. Suma se ridică la peste 8 milioane de lei, care, potrivit specialişţilor, va contribui la atragerea în economie a peste 24 de milioane de lei.

Datorită acestui proiect, vor fi deschise 131 de locuri de muncă noi, dintre care 52 pentru femei.

30 de întreprinderi care au solicitat finanţare nerambursabilă  activează în domeniul agriculturii. Alte 10 companii sunt specializate în prestarea serviciilor, iar 4 în producerea mobilei, echipamentelor pentru vehicule şi produselor textile.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, 57 la sută dintre întreprinderi sunt în faza extinderii, iar 43% în cea de lansare.

Din numărul total de cereri recepționate, 23 de afaceri sunt create de lucrătorii migranți, care s-au întors de peste hotare, iar 21 de rudele de gradul întîi ale acestora.

Datele statistice indică că 34 la sută dintre afaceri sunt create și administrate de tineri, iar 20 la sută dintre acestea sunt conduse de femei. Cei 44 de solicitanți investesc banii, trimişi acasă de moldovenii care muncesc în 15 state. Italia este lider în acest top provizoriu, urmată de Rusia, Germania şi SUA. 

Lasă un comentariu