Fiţi cu ochii în patru

Arte marţiale, box, exerciţii de fitness sau combinaţia care solicită la maximum toţi muşchii corpului... Uneori ai nevoie să le ştii pe toate. De exemplu când eşti atacat. Dar măcar câteva noţiuni de bază de autoapărare nu strică nimănui, mai ales femeilor.

Sistemul de apărare, dezvoltat pentru forţele armate din Israel a devenit accesibil tuturor. Krav Maga - tradus din ebraică ca "lupta de contact", este un gen de lupte numai bune pentru autoapărare. Iar pentru ca mişcările să automate şi să puteţi acţiona în orice situaţie de stres, ele trebuiesc repetate de la 3 la 5 mii de ori. 

De cele mai multe ori agresorii işi aleg victime femei, pentru că le consideră o pradă uşoară. E foarte important.

Prima acţiune care poate debusola un agresor este, banal să-l observaţi. El poate să îşi urmeze planul sau să-l abandoneze. 

Drept armă de apărare poate fi orice obiect tare, dacă nu aveţi nimic la îndemână nici nu încercaţi să cautaţi ceva pe jos sau prin apropiere. Veţi pierde prea mult timp.

Dacă simţiţi că vă urmăreşte cineva, se recomandă să aveţi ceva în mână, de exemplu cheile de la casă sau maşină. Dacă se întâmplă să loviţi, cheile din pumn vor mări puterea loviturii.

Fiţi cu ochii în patru!

Lasă un comentariu