FMI menține estimările. PIB-ul global din acest an va înregistra un avans de 3,5%

Embed:

Fondul Monetar Internațional îşi menţine estimările privind evoluția economiei mondiale în 2017 și 2018. Potrivit raportului "World Economic Outlook", PIB-ul global din acest an va înregistra un avans de 3,5 la sută, în timp ce la anul viitor va creşte cu 3,6 procente. Aceeaşi prognoză a fost publicată de FMI şi în luna aprilie. 

Raportul "World Economic Outlook" arată că în acest an economia ţărilor în curs de dezvoltare din Europa va creşte cu 3,5 la sută, iar anul viitor cu 3,2 procente.

În țările emergente este inclusă și România. Potrivit raportului, cea mai mare creștere economică pentru următorii doi ani se așteaptă în India. Astfel, pentru 2017 ar putea fi înregistrată o creştere de 7,2 procente, în timp ce în 2018, economia va evolua cu 7,7 la sută.

Cu toate acestea, Fondul Monetar Internaţional a înrăutățit estimările pentru Marea Britanie. Potrivit noilor prognoze, PIB-ul englez ar urma să înregistreze un avans de 1,7 la sută anul acesta, cu 0,3 puncte procentuale mai puțin decât estima FMI în urmă cu trei luni.  În luna aprilie, Fondul Monetar Internaţional anticipat pentru Moldova o creştere economică în 2017 de 4,5 la sută, faţă de trei procente, cât prognoza în octombrie anul trecut. Tendinţa pozitivă se va menţine şi în 2018, când, potrivit FMI creşterea economică va fi de 3,7 la sută.

 În Rusia, în următorii doi ani economia nu va evolua semnificativ. Acolo ar putea fi înregistrată o creștere de 1,4 procente.

Lasă un comentariu