Focar de hepatita A în raionul Leova. Șapte copii dintr-o localitate au fost diagnosticați cu această boală și spitalizați

Embed:

Şapte copii din satul Filipeni, raionul Leova, infectaţi cu virusul hepatic A rămân, în continuare, în spital. Potrivit medicilor, pacienţii se simt bine şi vor fi externaţi în zilele următoare. Între timp, gimnaziul din localitate în care, de la începutul anului, s-au îmbolnăvit 34 de elevi continuă să activeze. Directorul instituţiei, dar şi medicii, spun că nu există motive pentru a sista lecţiile.

Timp de o lună, în Spitalul raional din Leova au fost internaţi 23 de copii infectaţi cu virusul hepatic A. În prezent, sub supravegherea medicilor au mai rămas doar şapte.

"După tratamentul pe care l-au primit toți au fost externați în starea satisfăcatoare în afară de acești șapte copii, care au rămas și pe parcursul a ultimilor zile vor fi externați", a spus directorul Spitalului raional din Leova, Ion Gușanu.

Toţi elevii s-au molipsit la şcoală. Potrivit directorului instituţiei, primul caz de îmbolnăvire a fost înregistrat încă în timpul vacanţei de vară, iar până acum încă 33 de elevi s-au infectat. Cu toate acestea, administraţia gimnaziului spune că nu există motive pentru a închide instituţia.

"Primul caz a fost încă vara, când copii erau în vacanță. Nu este o problemă pentru a închide școala. A fost medicina priventivă și a luat analizele, acum două luni, dumneaei a spus că sunt bune", a zis directorul gimnaziului din satul Filipeni, Leova, Lidia Dudcă.

Directorul şcolii afirmă că, pentru a preveni răspândirea virusului, înainte de masă, toţi elevii sunt rugaţi să se spele pe mâini.

De asemenea, femeile de serviciu au grijă să dezinfecteze holurile şi sălile de clasă.

Cu toate acestea, părinţii spun că sunt îngrijoraţi de această situaţie.

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică din Leova nu exclud că virusul a fost adus în sat dintr-o altă localitate.

Hepatita virală A este o boală infecțioasă care se transmite prin alimente și apă contaminată. Aceasta mai este numită boala mâinilor murdare.

Lasă un comentariu