Focul face ravagii în nordul statului american California. 15 oameni au decedat, iar peste 180 au fost daţi dispăruţi

Embed:

Focul este de nestăpânit în nordul statului american California. 15 oameni au murit, iar peste 180 au fost daţi dispăruţi în urma incendiilor devastatoare de vegetaţie. Zeci de mii de hectare de pădure au fost făcute scrum. Flăcările au lăsat în urmă un tablou sinistru. Peste două mii de clădiri au ars în totalitate, iar alte câteva sute sunt în pericol.

Urgia a semănat moarte în mai multe cartiere rezidenţiale din nordul Californiei. Printre victime se numără şi doi soţi, de o sută şi, respectiv, 98 de ani, care au ars de vii în propria casă. Copiii lor sunt răvăşiţi de durere.

Localnicii povestesc cu groază despre coşmarul prin care au trecut. 

Peste 25 de mii de oameni au primit ordin de evacuare. 

Între timp, sute de pompieri continuă să lupte cu flăcările, dar focul pare de nestăpânit. Incendiile au distrus până acum 45 de mii de hectare de vegetaţie.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a decretat stare de catastrofă naturală. 576 de milioane de dolari au fost alocate pentru a împiedica răspândirea flăcărilor. 

Prognozele meteorologilor pentru următoarele zile nu sunt deloc îmbucurătoare. Canicula se va menţine în California, iar vântul, care suflă cu peste 90 de kilometri pe oră facilitează răspândirea flăcărilor.

Lasă un comentariu