Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakashvili, a fost expulzat din Ucraina fiind tras de păr. Care a fost reacția politicianului

Embed:

Fostul preşedinte al Georgiei şi ex-guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakashvili, a fost scos pe sus dintr-un restaurant din Kiev de grănicerii ucraineni, care l-au reţinut, ieri, pentru a-l expulza în Polonia. În imaginile filmate de camerele de supraveghere din local se vede cum ofiţerii l-au tras de păr pe politician şi i-au pus la pământ pe susţinătorii lui, care au încercat să-i oprească.

Imaginile cu momentul reţinerii fostului preşedinte georgian au fost distribuite de susţinătorii lui Saakashvili pe reţelele de socializare. Aceştia afirmă că grănicerii ucraineni l-ar fi lovit pe politician peste faţă, iar în timp ce îl transportau spre Aeroport, de unde a fost trimis în Polonia, aceştia l-ar fi ameninţat cu arma şi l-au transportat cu faţa culcată la podea într-un microbuz, iar apoi şi în elicopterul cu care a zburat spre Varşovia. Pe aeroportul din capitala Poloniei, Saakashvili s-a arătat revoltat de acţiunile autorităţilor ucrainene.

"Am fost primit foarte frumos de polonezi, însă acţiunile autorităţilor ucrainene au fost absolut scandaloase, ilegale. Vorbim despre o răpire. Polonezii sunt, însă, foarte buni şi le sunt recunoscător. Iubesc Polonia, dar lupta mea se dă în Ucraina şi Georgia. Eu voi lupta până la capăt", a spus fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakashvili.

Potrivit autorităților din ţara vecină, Saakashvili a revenit ilegal din Polonia în Ucraina, la sfârşitul anului trecut. Atunci, fostul președinte georgian i-a cerut Kievului statut de refugiat, însă a fost refuzat.

"Potrivit deciziei Curţii, Mihail Saakashvili se afla ilegal pe teritoriul Ucrainei. De aceea, în conformitate cu toate normele judiciare, el a fost întors în ţara de unde a venit", a menționat purtătorul de cuvânt, Serviciul ucrainean de Grăniceri, Oleg Slobodyan.

În timp ce politicianul era expulzat în Polonia, câteva zeci de susținători de-ai săi s-au îmbrâncit cu forțele de ordine în fața Președinției de la Kiev. În urma altercaţiilor, cel puțin un om a fost reținut.

Mihail Saakashvili este cercetat penal în Ucraina, pentru pregătirea unei tentative de lovitură de stat, pentru a-l înlătura de la putere pe preşedintele Petro Poroşenko.

Lasă un comentariu