Fug din calea stihiei. Uraganul Irma se apropie de statul american Florida

Embed:

Insulele Virgine, Antigua, Barbuda şi Sfântul Bartolomeu din Marea Caraibelor arată ca după bombardamente, după ce au fost lovite de uraganul Irma. Ultimul bilanţ arată că, cel puţin, 13 oameni au murit, iar câţiva zeci au fost răniţi. Stihia ar putea ajunge, astăzi, şi în Statele Unite.  

Peste jumătate de milion de oameni din statul Florida au primit ordin de evacuare obligatorie.

Mai multe insule din Marea Caraibelor sunt inaccesibile pentru echipajele de salvatori. Acolo nu există electricitate şi nici posibilitatea de a lua legătura cu localnicii. Forţele de ordine caută soluţii pentru a-i putea ajuta.

Între timp, presa internaţională scrie că printre cei care s-au trezit cu proprietăţile devastate se numără sora Ducesei de Cambridge, preşedintele american, Donald Trump, dar şi miliardarul rus Roman Abramovici.

Între timp, în statul american Florida a fost decretată stare de urgență, iar mii de oameni s-au grăbit să părăsească orașele din apropierea litoralului.

Aeroporturile din Florida au devenit neîncăpătoare. Cei care au ales să părăsească zona cu avionul au trebuit să aștepte zeci de ore, pentru a găsi un bilet. Unele aerogări și-au sistat, însă, activitatea încă de ieri.

Peste şapte mii de americani au semnat o petiţie prin care cer ca uraganul "Irma" să fie redenumit - "Ivanka", în cinstea fiicei preşedintelui Donald Trump. Oamenii consideră că Ivanka Trump se face vinovată de producerea acestor dezastre naturale, pentru că nu l-a convins pe tatăl ei să nu retragă Statele Unite din acordul de la Paris privind schimbările climatice, aşa cum a promis.

La începutul lunii iunie, liderul de la Casa Albă a anunţat că ţara sa încetează să aplice Acordul de la Paris, întrucât este în dezavantajul Statelor Unite.

Lasă un comentariu