FURIA naturii. Zeci de localităţi din Ţinutul Primorie au fost inundate

Embed:

După caniculă, a venit rândul ploilor să facă pagube şi victime în lume. Cel puțin patru oameni au murit, în urma unor furtuni puternice, produse în nordul Italiei, iar mai multe zone din orașul New Orleans din statul american Louisiana au fost inundate.

Vântul și precipitaţiile puternice au făcut, ieri, ravagii și în Ucraina și Rusia. Cea mai gravă situație a fost înregistrată în regiunea rusă Primorie, unde apa pe străzi a ajuns, pe alocuri, până la un metru. 

Din cauza ploilor torenţiale, zeci de localități din regiunea Primorie au fost, ieri, inundate. Străzile s-au transformat în râuri, astfel circulaţia rutieră a fost paralizată, iar mai multe mașini au fost luate de şuvoaie. Apa a pătruns şi în gospodăriile oamenilor.

A plouat, ieri, puternic și în ţara vecină Ucraina. În regiunea Nikolaev, de exemplu, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, iar în zona turistică Skadovsk precipitațiile au fost însoțite de grindină.

Weekendul trecut, o furtună violentă s-a abătut şi peste nordul Italiei, unde patru oameni şi-au pierdut viaţa.

Ploile le dau bătăi de cap şi locuitorilor din oraşul american New Orleans, unde pe unele străzi apa a ajuns până la brâu.

Astăzi şi Institutul de Hidrologie și Gospodărire a Apelor din România a emis o atenționare de Cod galben de inundații în câteva județe.

Lasă un comentariu