Furtună violentă în Germania. Şapte şoferi au murit, după ce au căzut copaci peste maşini

Embed:

Peste 200 de localităţi din ţara vecină, Ucraina, au rămas fără curent electric, în urma unei furtuni devastatoare. Vântul puternic a smuls mai multe acoperişuri şi a doborât la pământ zeci de copaci.

Între timp, în Germania, cel puţin şapte oameni au murit, după ce o furtună şi mai violentă s-a abătut peste nordul ţării.

Toate victimele sunt şoferi, care au fost striviţi de arborii căzuţi peste maşini. Viteza rafalelor de vânt a depăşit 140 de kilometri pe oră, iar cele mai afectate oraşe sunt Hamburg şi Hanovra.

Urgia a măturat mai multe şosele din nordul Germaniei, unde şapte şoferi şi-au pierdut viaţa, după ce copacii doborâţi de vânt au căzut peste maşinile lor.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite. Urgia a dat peste cap şi traficul feroviar. Mai multe sectoare de cale ferată au fost închise, din cauza crengilor rupte.

Tot din cauza vântului puternic, un avion al companiei aeriene Emirates a avut o aterizare periculoasă pe aeroportul din Düsseldorf.

Furtuna s-a făcut simţită şi la Berlin, unde traficul aerian a fost paralizat. Mai multe curse au fost anulate sau au înregistrat întârzieri.

Vreme rea se aşteaptă, în următoarele zile, şi în Statele Unite. Uraganul "Nate", care s-a format în Marea Caraibelor, se apropie de ţărm. Urgia a omorât deja patru oameni din Nicaragua și Costa Rica, iar în statele Alabama, Louisiana, Florida şi Mississippi a fost decretată stare de urgenţă.

Între timp, vremea se strică şi în România. Meteorologii de peste Prut au emis, pentru acest weekend, cod portocaliu de lapoviță și ninsori, în special, în zonele muntoase. În Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei va fi cod galben de ploi abundente, iar vântul va sufla cu peste 60 de km pe oră.

Ploi puternice se aşteaptă, în acest weekend, şi în ţara noastră. Mâine, temperaturile vor coborî până la 10-14 grade.

Lasă un comentariu