Gala Premiului Naţional. 11 personalităţi din ţară au primit câte 100.000 de lei

Embed:

Cei mai buni moldoveni din domeniul ştiinţei, tehnologiilor, culturii şi sportului au fost răsplătiţi, astăzi, cu câte 100 de mii de lei pentru activitatea lor, în cadrul Galei Premiului Naţional. Acesta se acordă, în fiecare an, personalităţilor remarcante din ţara nostră.

Laureaţii susţin că această apreciere este foarte importantă, întrucât îi motivează să obţină noi rezultate.

Unul dintre laureaţi este Gheorghe Baciu, doctor habilitat în ştiinţe medicale, care munceşte pentru binele oamenilor de mai bine de jumătate de secol. Vădit emoţionat, profesorul le-a dorit celor prezenţi în sală un singur lucru - sănătate.

"Vă mulţumesc pentru înalta apreciere a activităţii mele pe parcursul a 60 de ani în medicină. Vă doresc sănătate, vă doresc numai şi numai bine", a spus doctorul habilitat în ştiinţe medicale, Gheorghe Baciu.

A fost premiat pentru realizările sale şi artistul Iurie Sadovnic, care a anunţat că urmează să lanseze cel de-al şaptelea album din carieră.

"Fac un disc, el o să se numească "Balada bărbaţilor". De acum şapte piese din acest disc sunt gată, discul o să fie în patru limbi", a zis interpretul Iurie Sadovnic.

Cu un premiu din partea Guvernului s-a ales şi fosta campioană olimpică la canotaj, Larisa Popova.

"Am obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Montreal (în 1976 - n.r.), aveam atunci doar 19 ani, m-am căsătorit şi am născut. Peste o lună de la naştere, am reluat antrenamentele", a spus fosta campioană olimpică, Larisa Popova.

Şi bine a făcut, pentru că, patru ani mai târziu, în 1980, canotoarea din Moldova a reuşit să cucerească aurul la Olimpiada de la Moscova.

Toţi laureaţii şi-au primit premiile din mâinile premierului Pavel Filip, care le-a mulţumit pentru contribuţia adusă dezvoltării ţării noastre.

"Eu sunt sigur că laureaţii de anul acesta, ca şi ce din ediţiile trecute, pot şi trebuie să fie exemple pentru toţi cetăţenii noştri, dar mai cu seamă pentru generaţiile tinere, care vin din urmă", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

În acest an, de premii a câte 100 de mii de lei au beneficiat 11 personalităţi din ţară.

Lasă un comentariu