Game-show-ul DA sau NU: Are aproape 90 de ani, însă se bucură de viaţă ca în tinereţe

Embed:

La 88 de ani, viaţa abia începe. O spune Lidia Tiuleacov, protagonista game-show-ului DA sau NU de la Prime TV. Femeia consideră această oportunitate drept o nouă provocare pentru ea şi o şansă în plus de a fugi de monotonia de la azilul de bătrâni, unde locuieşte de aproape 16 ani. 

La cei 88 de ani ai săi, Lidia Tiuleacov este convinsă că mai are multe de spus. Fiecare zi, este o nouă provocare pentru ea, iar orice reuşită o motivează, inspirându-i încrederea că tot ceea ce face, nu este zadar.

"Eu pot noaptea să mă trezesc, sau dacă nu m-am trezit, parcă dorm, da deacuma îmi fac planul pe astăzi, sau de ieri am planificat toată ziua ce am de făcut", a spus pensionara Lidia Tiuleacov.

"Este foarte inteligentă, şi foarte pozitivă. Atunci când vorbeşti cu ea te încarci cu emoţii pozitive. Este foarte comunicabilă. În orice clipă este gata să vină cu o mână de ajutor", a zis asistenta medicală Polina Savelieva.

Doamna Lidia, locuieşte la azilul de bătrâni din anul 2002. A ajuns aici din cauza unei tragedii de familii, în urma căreia a pierdut toată averea. Femeia însă nu s-a dat bătută şi a încercat să se bucure în continuare de fiecare zi din viaţa sa. Încă din copilărie, doamna Lidia îşi dorea să devină dirijor. La 16 ani visul ei a devenit realitate. A dirijat zeci de ansambluri corale, şi continuă să facă ceea la ce se pricepe mai bine.

"Asta este viaţa, dacă nu ar fi arta, dacă nu aş fi cu cântecele, cu tot cu repetiţii, cu adunări, cu diferite persoane, cu personalităţi, cu persoane emerite, eu cred că aş fi murit demult", a zis pensionara Lidia Tiuleacov.

"Este un conducător artistic foarte priceput. Şi ca organizator este foarte bună. Ea pune la punct toate concertele, adunările", a spus pensionara, colega doamnei Lidia, Elighita Besarabova.

După repetiţiile pe care le are zilnic în sala de festivităţi a azilului de bătrâni, doamna Lidia se retrage în camera sa. Aici este refugiul ei, este locul unde îşi găseşte liniştea sufletească.

"Pe două trei săptămâni mă duc la Lvov la sora mea. Restul, aici mereu sunt", a afirmat pensionara Lidia Tiuleacov.

Timpul liber şi-l petrece lecturând o carte sau, răsfoind-şi vechiul album cu fotografii care s-a îngălbenit în timp.

"Bunica a lu tata e poloneză şi bunelul e român. Mama mamei, bunica, ucraineană. Bunelul - belarus", a zis pensionara Lidia Tiuleacov.

Lidia Tiuleacov a venit pe lume într-o familie de aristocraţi, iar viaţa i-a oferit privilegii la care mulţi dintre oamenii simpli nici nu visează. Unul dintre ele este faptul că a avut ocazia să-l vadă pe Regele Mihai al României, în ziua în care a împlinit 8 ani.

"Iată asta atunci când l-am văzut pe regele Mihai. La un metru, un metru jumătate. Eram copii, eu aveam opt ani şi el avea optsprezece. Şi el în poziţie de drept. Şi maşina ceea încet încet", a spus pensionara Lidia Tiuleacov.

Acum, după ce a participat la game-show-ul DA sau NU, doamna Lidia mai are un motiv de mândrie. Femeia spune că prezenţa sa la o astfel de emisiune reprezintă una dintre cele mai mari provocări din viaţă şi totodată o şansă în plus de a se face cunoscută în toată ţara. Cum s-a descurcat doamna Lidia la deschis serviete şi câţi bani a câştigat,vedeţi în ediţia de astăzi a emisiunii DA sau NU imediat dupa emisiunea Cronica lui Bogatu.

Lasă un comentariu