Gămurari: LIDERUL PDM NU ESTE VIZAT ÎN NICIO CAUZĂ PENALĂ peste Prut

Embed:

Informaţia difuzată de postul de televiziune Jurnal TV precum că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi cercetat penal în România este o manipulare grosolană. Declaraţia a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

El a menţionat că instituţiile de drept din România au confirmat faptul că liderul PDM nu este vizat în nicio cauză penală peste Prut. Gămurari a mai declarat că cei care controlează postul de televiziune Jurnal TV au început campania electorală mai devreme şi scot în prim plan killerii condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru a răspândi scenarii false şi poveşti inventate. 

Vitalie Gămurari a declarat că raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon, a depus, în România, o plângere pe numele lui Vlad Plahotniuc. Instituţiile de drept din ţara vecină au confirmat că o investighează, dar că nu este deschisă o cauză penală pe numele preşedintelui PDM.

"Preşedintele PDM fiind la curent de posibila apariţie a acestor documente anterior a făcut anumite demersuri faţă de organele de anchetă din România inclusiv faţă de parchetul pe lângă tribunalul din Bucureşti. Prin care a solicitat să se dea un răspuns clar dacă este vizat într-o calitate sau alta pe teritoriul României. Răspunsul a fost unul negativ, răspunsul este foarte clar că nu este vizat nici într-un dosar de pe teritoriul României", a afirmat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Purtătorul de cuvânt al PDM a mai spus că în timp ce Jurnal TV se referă la o ordonanţă de începere a urmăririi penale, semnată de procurori în aprilie, răspunsul primit de Vlad Plahotniuc datează din luna august.

"Cei care fac denunţuri sau dau interviuri sunt persoane care sunt bănuite, sau urmărite de spălare de miliarde de dolari sau sunt infractori care sunt condamnaţi la termeni grei şi în acest context urmează întrebarea fie că aceste persoane vor să se răzbune pentru faptul că au fost judecaţi în contextul celor ce au comis, fie au anumite interese", a precizat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Potrivit Radio România Actualităţi, care citează presa românească, Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare în dosarul în care a fost făcut un denunț pe numele său.

Purtătorul de cuvânt al PDM a anunţat că Vlad Plahotniuc aşteaptă concluzia procurorilor români şi l-ar putea acţiona în judecată pe Veaceslav Platon pentru calomnie.

Lasă un comentariu