Gata de meciul cu Israel. Naţionala Moldovei de Fotbal a ajuns în Ţara Sfântă

Embed:

Echipa națională de Fotbal a ajuns în Ţara Sfântă pentru a disputa un meci amical cu selecționata Israelului. Jucătorii noştri au fost cazați într-un hotel de patru stele, la doar câțiva metri de litoralul Mării Mediterane. 

După o escală la Istanbul, "tricolorii" au ajuns în orașul Herzlyia, situat la 20 de kilometri de Netanya, unde va întâlni Israelul pe o arenă cu o capacitate de 14 mii de locuri. Aseară, fotbaliștii au susținut antrenamentul oficial.

Chiar dacă este doar un amical, partida cu Israel este ultimul test important pentru naționala Moldovei înainte de meciul cu Georgia din preliminariile Campionatului Mondial care va avea loc la Chișinău. Igor Dobrovolschi nu va putea miza în meciul cu Israel pe trei piese de bază: Alexandru Epureanu, Artur Ioniță și Alexandru Gațcan, nu vor evolua aici la Netanya. De partea cealaltă, selecționerul Israelului a venit cu o supriză și l-a adus la echipă pe fostul jucător al lui Liverpool, Yossi Benayoun.

Yossi Benayoun, în vârstă de 37 de ani, a jucat împotriva Moldovei de două ori, în componența Israelului, în preliminariile mondialului din 2010. În ambele cazuri ”tricolorii” au fost învinși.

"Noi ştim că este o selecţionată puternică, iar faptul că pe Benayoun l-au readus la naţională. Câţi ani nu a jucat el? Probabil din mandatul meu precedent de selecţioner. Este plăcut că acest fotbalist se află în formă şi continuă să joace. Este un profesionist", a spus selecţionerul Moldovei, Igor Dobrovolschi.

Lotul naționalei Israelului este de două ori mai valoros decât cel al Moldovei, fiind cotat la aproximativ 30 de milioane de euro. Pe lângă Benayoun, vedetele echipei sunt Bibras Natcho de la ȚSKA Moscova, Eran Zahavi de la Guangzhou RF și Tal Ben Haim, fotbalist care a evoluat timp de opt ani la opt echipe în Premier League.

"Nu aș spune că ne este frică, deoarece și așa, dacă te uiți dintr-o parte, jucăm cu multă frică. Așa că echipa Israelului este una bună, dar noi trebuie să trecem peste frica aceasta", a menționat fundaşul, Petru Raşcu.

Partida dintre Israel și Moldova se va disputa de la ora 20 și 30 de minute, iar cel mai ieftin bilet costă 50 de shekeli, adică cel mult 15 dolari. Chiar și așa organizatorii ne-au spus că meciul nu se va juca cu casa închisă, la partidă fiind așteptați cel mult trei mii de oameni. Mihai Sîtnic, de la Netanya, pentru PRIME.

Lasă un comentariu